Til hovedinnhold

Kringle med sukker og kanel

3 h 30 min

Dette er en klassisk og veldig god kringle med sukker og kanel. Ha gjerne tykke striper melisglasur på den fortsatt litt lune kringla, sånn at melisen nesten smelter litt ned i svinger og deilige groper. Man kan gjøre det så fancy man bare vil, men en enkel kringle blir aldri feil. Bløtlegg gjerne rosinene i forkant, slik at de blir ekstra saftige. Eventuelt kan du gi dem et raskt oppkok for så å avkjøle dem før bruk. Tørk rosinene på et kjøkkenhåndkle før bruk. Oppskriften holder til en stor kringle til et stort stekebrett. Hvis ønskelig kan du lage to litt mindre kringler. Da kan steketiden forkortes noe.

Lagret av 469 brukere
Kringle med sukker og kanel

Dette er en klassisk og veldig god kringle med sukker og kanel. Ha gjerne tykke striper melisglasur på den fortsatt litt lune kringla, sånn at melisen nesten smelter litt ned i svinger og deilige groper. Man kan gjøre det så fancy man bare vil, men en enkel kringle blir aldri feil. Bløtlegg gjerne rosinene i forkant, slik at de blir ekstra saftige. Eventuelt kan du gi dem et raskt oppkok for så å avkjøle dem før bruk. Tørk rosinene på et kjøkkenhåndkle før bruk. Oppskriften holder til en stor kringle til et stort stekebrett. Hvis ønskelig kan du lage to litt mindre kringler. Da kan steketiden forkortes noe.

Lagret av 469 brukere

Ingredienser

1
stk
  • 5 dl melk, romtemperert
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg, stort, ev. to små
  • 1 kg mel
  • 180 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 160 g meierismør, romtemperert
  • egg, vispet til pensling

Fyll

  • 150 g meierismør, mykt
  • 200 g sukker
  • 3 ss kanel
  • 150 g rosiner, (kan sløyfes)

Glasur

  • 3 dl melis
  • vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk, romtemperert
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg, stort, ev. to små
  • 1 kg mel
  • 180 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 160 g meierismør, romtemperert
  • egg, vispet til pensling

Fyll

  • 150 g meierismør, mykt
  • 200 g sukker
  • 3 ss kanel
  • 150 g rosiner, (kan sløyfes)

Glasur

  • 3 dl melis
  • vann
Smuldre gjæren i bakebollen. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett smøret litt etter litt.
Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til den er blank, smidig, lun og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 50 x 70 cm. Bland sammen sukker og kanel.
Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukkerblanding og rosiner. Rull leiven sammen som en stram rullekake.
Løft rullen over på et stekebrett dekket med bakepapir og form den som en kringle.
Bruk en stor saks og klipp deigen nesten igjennom på skrå, i ca. 2 cm tykke skiver. Legg skivene vekselsvis mot høyre og venstre.
Dekk til med plastfolie og la kringlen etterheve i cirka 45 minutter. Varm ovnen til 190 grader.
Pensle kringlen med sammenvispet egg og stek den midt i ovnen cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.
Rør melisen ut med et par spiseskjeer vann til en jevn og tyktflytende glasur. Fordel glasuren i tykke striper over kringla.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i bakebollen. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett smøret litt etter litt.
Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til den er blank, smidig, lun og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 50 x 70 cm. Bland sammen sukker og kanel.
Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukkerblanding og rosiner. Rull leiven sammen som en stram rullekake.
Løft rullen over på et stekebrett dekket med bakepapir og form den som en kringle.
Bruk en stor saks og klipp deigen nesten igjennom på skrå, i ca. 2 cm tykke skiver. Legg skivene vekselsvis mot høyre og venstre.
Dekk til med plastfolie og la kringlen etterheve i cirka 45 minutter. Varm ovnen til 190 grader.
Pensle kringlen med sammenvispet egg og stek den midt i ovnen cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.
Rør melisen ut med et par spiseskjeer vann til en jevn og tyktflytende glasur. Fordel glasuren i tykke striper over kringla.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?