Babka
Har du lyst til å teste noe nytt, vel nytt er det absolutt ikke, men kanskje et nytt bekjentsakp for mange – nemlig Babka. Et nydelig fylt søtt brød med mye egg og smør i deigen. Rullet, delt og tvinnet. Brødet bakes i en brødform og mens det fortsatt er varmt pensles det med sukkerlake for en ekstra søt, glinsende og klissete overflate.
Fyllet kan varieres, jeg valgte pistasjfyll, men du kan teste ut både sjokoladefyll og kanel- og pekan, eller finne din egen variant.
Du trenger: 2 brødformer, 30 cm
Har du lyst til å teste noe nytt, vel nytt er det absolutt ikke, men kanskje et nytt bekjentsakp for mange – nemlig Babka. Et nydelig fylt søtt brød med mye egg og smør i deigen. Rullet, delt og tvinnet. Brødet bakes i en brødform og mens det fortsatt er varmt pensles det med sukkerlake for en ekstra søt, glinsende og klissete overflate.
Fyllet kan varieres, jeg valgte pistasjfyll, men du kan teste ut både sjokoladefyll og kanel- og pekan, eller finne din egen variant.
Du trenger: 2 brødformer, 30 cm
- 50 g gjær
- 2.25 dl melk, romtemperert
- 4 stk egg, store
- 900 g mel
- 160 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 240 g smør, romtemperert
- egg, sammenvispet til pensling
Sirup
- 100 g sukker
- 1 dl vann
Pistasjfyll til 2 brød
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 300 g pistasjnøtter
- 5 ss olje, nøytral
- 150 g smør, romtemperert
- 100 g sukker
- 2 stk egg
- 3 ss mel
Sjokoladefyll til 2 brød
- 200 g sjokolade
- 175 g smør
- 100 g melis
- 1 klype salt
Kanel og pekannøtt-fyll til 2 brød
- 300 g smør, romtemperert
- 300 g sukker
- 4 ss kanel
- 1 ts revet muskatnøtt
- 150 g pekannøtter, hakkede
- 50 g gjær
- 2.25 dl melk, romtemperert
- 4 stk egg, store
- 900 g mel
- 160 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 240 g smør, romtemperert
- egg, sammenvispet til pensling
Sirup
- 100 g sukker
- 1 dl vann
Pistasjfyll til 2 brød
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 300 g pistasjnøtter
- 5 ss olje, nøytral
- 150 g smør, romtemperert
- 100 g sukker
- 2 stk egg
- 3 ss mel
Sjokoladefyll til 2 brød
- 200 g sjokolade
- 175 g smør
- 100 g melis
- 1 klype salt
Kanel og pekannøtt-fyll til 2 brød
- 300 g smør, romtemperert
- 300 g sukker
- 4 ss kanel
- 1 ts revet muskatnøtt
- 150 g pekannøtter, hakkede
Bake
Pistasjfyll
Sjokoladefyll
Nøttefyll
