Hva med en hel langpanne full av deilige, klissete snurrer med bringebær i svingene og fløyelsmyk osteglasur på toppen? Enkelte ganger er for mye av gode helt perfekt.
Tips: Bringebærsyltetøy/rørte bringebær kan byttes ut med annet syltetøy eller andre bær.
Hva med en hel langpanne full av deilige, klissete snurrer med bringebær i svingene og fløyelsmyk osteglasur på toppen? Enkelte ganger er for mye av gode helt perfekt.
Tips: Bringebærsyltetøy/rørte bringebær kan byttes ut med annet syltetøy eller andre bær.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Kjør deigen ved lav hastighet i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk, det tar cirka 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Bruk en stor eller to litt mindre langpanner, og kle den/dem med bakepapir.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 40 x 65 cm. Smør leiven med et jevnt lag bringebærsyltetøy, unngå å smøre langs med kanten på langsiden lengst fra deg. Rull sammen leiven fra langsiden nærmest deg. Skjær rullen i cirka 20 like store biter/snurrer. Legg snurrene over i langpanna. Det skal være litt luft mellom bollene, men ikke mer enn at de vokser sammen under heving. (Hvis noe av syltetøyet tyter ut når du ruller sammen leiven – kan du samle det sammen og ha det over i formen før du legger i bollene.)
Dekk til med plastfilm og etterhev bollene i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 210 grader. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i cirka 20 minutter. Rør sammen ost, melis og limesaft til en jevn og tykk glasur. Smør glasuren over bollene mens de fortsatt er litt varme.
Bon appetit!
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Kjør deigen ved lav hastighet i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk, det tar cirka 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Bruk en stor eller to litt mindre langpanner, og kle den/dem med bakepapir.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 40 x 65 cm. Smør leiven med et jevnt lag bringebærsyltetøy, unngå å smøre langs med kanten på langsiden lengst fra deg. Rull sammen leiven fra langsiden nærmest deg. Skjær rullen i cirka 20 like store biter/snurrer. Legg snurrene over i langpanna. Det skal være litt luft mellom bollene, men ikke mer enn at de vokser sammen under heving. (Hvis noe av syltetøyet tyter ut når du ruller sammen leiven – kan du samle det sammen og ha det over i formen før du legger i bollene.)
Dekk til med plastfilm og etterhev bollene i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 210 grader. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i cirka 20 minutter. Rør sammen ost, melis og limesaft til en jevn og tykk glasur. Smør glasuren over bollene mens de fortsatt er litt varme.