Boller med jordbær, nøttekrem og smuletopping
Boller og sol, friske bær og glasur.. Kan man ønske mer? Jo, det måtte i tilfelle være en stor bolle med pistasj- og mandelkrem, saftige jordbær og sprø smule-topping.
Denne oppskriften er nok til cirka 10-12 store boller.
Tips 1: Bruk gjerne brunt eller gyllent sukker i smuledeigen.
Tips 2: Når du tilsetter romtemperert smør istedenfor smeltet smør, blir fettet fordelt på en litt annen måte som gir en ekstra smidig deig og saftige boller. Men det funker bra med «gamle-metoden» også hvor du først smelter smøret i en liten kasserolle, tilsetter melken, varmer blandingen til cirka 35 grader og løser opp gjæren i den lunkne blandingen før du elter alt sammen til en glatt og smidig deig.
Boller og sol, friske bær og glasur.. Kan man ønske mer? Jo, det måtte i tilfelle være en stor bolle med pistasj- og mandelkrem, saftige jordbær og sprø smule-topping.
Denne oppskriften er nok til cirka 10-12 store boller.
Tips 1: Bruk gjerne brunt eller gyllent sukker i smuledeigen.
Tips 2: Når du tilsetter romtemperert smør istedenfor smeltet smør, blir fettet fordelt på en litt annen måte som gir en ekstra smidig deig og saftige boller. Men det funker bra med «gamle-metoden» også hvor du først smelter smøret i en liten kasserolle, tilsetter melken, varmer blandingen til cirka 35 grader og løser opp gjæren i den lunkne blandingen før du elter alt sammen til en glatt og smidig deig.
- 3.5 beger melk
- 30 g fersk gjær
- 100 g sukker
- 2 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 650 g hvetemel
- 100 g smør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenvispet til pensling
- 1 ts bakepulver
- 12 stk jordbær, til topping
Pistasj-og mandelkrem
- 50 g pistasjnøtter
- 50 g mandler
- 100 g smør, romtemperert
- 100 g sukker, finkornet
- 1 stk egg
Smuledeig
- 100 g smør, i små biter
- 100 g sukker
- 100 beger mel
- 1 ts kanel
- 3.5 beger melk
- 30 g fersk gjær
- 100 g sukker
- 2 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 650 g hvetemel
- 100 g smør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenvispet til pensling
- 1 ts bakepulver
- 12 stk jordbær, til topping
Pistasj-og mandelkrem
- 50 g pistasjnøtter
- 50 g mandler
- 100 g smør, romtemperert
- 100 g sukker, finkornet
- 1 stk egg
Smuledeig
- 100 g smør, i små biter
- 100 g sukker
- 100 beger mel
- 1 ts kanel
