Boller og sol, friske bær og glasur.. Kan man ønske mer? For hva er vel egentlig bedre enn en topptung solskinnsbolle - fylt til randen med vaniljekrem og fargerike sommerbær, med såpass mye melisglasur at du sitter igjen med litt på nesa etter en god bit?
Tips: Dropper du bærene og dypper de melisglaserte bollene i kokos – får du skolebrød☺
Boller og sol, friske bær og glasur.. Kan man ønske mer? For hva er vel egentlig bedre enn en topptung solskinnsbolle - fylt til randen med vaniljekrem og fargerike sommerbær, med såpass mye melisglasur at du sitter igjen med litt på nesa etter en god bit?
Tips: Dropper du bærene og dypper de melisglaserte bollene i kokos – får du skolebrød☺
solbær, rørte eller friske, bringbær, rips eller bjørnebær
250 g melis
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
5 dl melk, lunken, ca 25 grader
50 g gjær
175 g sukker
0.5 ts salt
1 ss kardemomme, malt
180 g smør, romtemperert
1 stk egg, sammenvispet, til pensling
1 kg mel
Fyll og pynt
4 dl vaniljekrem
solbær, rørte eller friske, bringbær, rips eller bjørnebær
250 g melis
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mel. Kjør deigen ved lav hastighet i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar cirka 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen, del den i 16-18 like store biter og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett kledd med bakepapir eller bakeduk. Dekk bollene med plastfilm og la de etterheve i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 215 grader.
Lag en skikkelig fordypning i hver bolle og fyll i med vaniljekrem og bær. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter. La bollene få avkjøl seg litt på brettet før du flytter de over på en rist.
Rør melisen ut med litt vann til en tykk glasur og pynt de lune bollene med melisglasur.
Bon appetit!
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mel. Kjør deigen ved lav hastighet i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar cirka 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen, del den i 16-18 like store biter og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett kledd med bakepapir eller bakeduk. Dekk bollene med plastfilm og la de etterheve i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 215 grader.
Lag en skikkelig fordypning i hver bolle og fyll i med vaniljekrem og bær. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter. La bollene få avkjøl seg litt på brettet før du flytter de over på en rist.
Rør melisen ut med litt vann til en tykk glasur og pynt de lune bollene med melisglasur.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto