Kardemommeknuter er utrolig enkle å bringe med seg, og de passer inn hvor som helst og når som helst.
Tips: Den beste kardemommesmaken får du hvis du knuser kardemommen selv. Kjøp hel grønn kardemomme, knus dem lett i en morter, fjern «kapselen» og knus de brunsorte frøene i en morter. Denne oppskriften gir cirka 20 kanelknuter.
Kardemommeknuter er utrolig enkle å bringe med seg, og de passer inn hvor som helst og når som helst.
Tips: Den beste kardemommesmaken får du hvis du knuser kardemommen selv. Kjøp hel grønn kardemomme, knus dem lett i en morter, fjern «kapselen» og knus de brunsorte frøene i en morter. Denne oppskriften gir cirka 20 kanelknuter.
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm blandingen til cirka 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett det tørre og elt deigen til den blir glatt, smidig og elastisk (10-15 minutter). Dekk bollen med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Bland sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kjevl den ut til et stort rektangel. Smør kardemommesmøret jevnt utover deigen og brett deigen dobbelt. Skjær deigen i 2-3 cm tykke remser. Løft opp en remse, tvinn den og snurr den til en knute (pass på at endene kommer på undersiden av knuten).
Legg knutene over på stekebrett kledd med bakepapir/bakeduk. Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 40 minutter.
Varm ovnen til 220 grader. Pensle knutene med egg, og dryss over sukker blandet med kardemomme. Stek knutene midt i ovn i cirka 12 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Bon appetit!
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm blandingen til cirka 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett det tørre og elt deigen til den blir glatt, smidig og elastisk (10-15 minutter). Dekk bollen med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Bland sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kjevl den ut til et stort rektangel. Smør kardemommesmøret jevnt utover deigen og brett deigen dobbelt. Skjær deigen i 2-3 cm tykke remser. Løft opp en remse, tvinn den og snurr den til en knute (pass på at endene kommer på undersiden av knuten).
Legg knutene over på stekebrett kledd med bakepapir/bakeduk. Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 40 minutter.
Varm ovnen til 220 grader. Pensle knutene med egg, og dryss over sukker blandet med kardemomme. Stek knutene midt i ovn i cirka 12 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.