Statoilboller

3 timer

Dette er en oppskrift som har florert lenge på nettet som "Statoilboller", og stammer nok fra den tiden det fantes Statoil-bensinstasjoner over hele landet hvor man kunne kjøpe varme, myke, nystekte boller. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre.
Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak.
Det er også et poeng at bollene skal settes tett ved siden av hverandre på platen slik at de vokser sammen under stekingen. Da må man dra de ferdigstekte bollene fra hverandre og de blir ekstra myke i kantene.  Oppskriften gir 20 boller.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1770 har lagret denne
Statoilboller

Dette er en oppskrift som har florert lenge på nettet som "Statoilboller", og stammer nok fra den tiden det fantes Statoil-bensinstasjoner over hele landet hvor man kunne kjøpe varme, myke, nystekte boller. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre.
Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak.
Det er også et poeng at bollene skal settes tett ved siden av hverandre på platen slik at de vokser sammen under stekingen. Da må man dra de ferdigstekte bollene fra hverandre og de blir ekstra myke i kantene.  Oppskriften gir 20 boller.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1770 har lagret denne
12
porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 150 g sukker
  • 4 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 900 g hvetemel, evtl. litt ekstra til utbakingen

Pensling

  • 1 stk egg
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 5 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 150 g sukker
  • 4 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 900 g hvetemel, evtl. litt ekstra til utbakingen

Pensling

  • 1 stk egg
Smelt smøret og bland smøret med melken. Varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og sammenpisket egg. Ha så i hvetemelet og kna deigen godt (10-15 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok). La deigen heve i 1 time.
Kna deigen sammen (bruk eventuelt litt ekstra hvetemel hvis deigen kjennes klissete). Del deigen i 20 like store emner (à 80-90 gram). Trill runde boller som alle settes på en og samme bakepapirdekkede stekeplate. La bollene etterheve i 1 time.
Pensle over bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og bland smøret med melken. Varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og sammenpisket egg. Ha så i hvetemelet og kna deigen godt (10-15 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok). La deigen heve i 1 time.
Kna deigen sammen (bruk eventuelt litt ekstra hvetemel hvis deigen kjennes klissete). Del deigen i 20 like store emner (à 80-90 gram). Trill runde boller som alle settes på en og samme bakepapirdekkede stekeplate. La bollene etterheve i 1 time.
Pensle over bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?