Statoilboller
Dette er en oppskrift som har florert lenge på nettet som "Statoilboller", og stammer nok fra den tiden det fantes Statoil-bensinstasjoner over hele landet hvor man kunne kjøpe varme, myke, nystekte boller. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre.
Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak.
Det er også et poeng at bollene skal settes tett ved siden av hverandre på platen slik at de vokser sammen under stekingen. Da må man dra de ferdigstekte bollene fra hverandre og de blir ekstra myke i kantene. Oppskriften gir 20 boller.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er en oppskrift som har florert lenge på nettet som "Statoilboller", og stammer nok fra den tiden det fantes Statoil-bensinstasjoner over hele landet hvor man kunne kjøpe varme, myke, nystekte boller. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre.
Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak.
Det er også et poeng at bollene skal settes tett ved siden av hverandre på platen slik at de vokser sammen under stekingen. Da må man dra de ferdigstekte bollene fra hverandre og de blir ekstra myke i kantene. Oppskriften gir 20 boller.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 150 g smør
- 5 dl helmelk
- 50 g gjær
- 150 g sukker
- 4 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 900 g hvetemel, evtl. litt ekstra til utbakingen
Pensling
- 1 stk egg
- 150 g smør
- 5 dl helmelk
- 50 g gjær
- 150 g sukker
- 4 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 900 g hvetemel, evtl. litt ekstra til utbakingen
Pensling
- 1 stk egg
