Eltefrie kanelknuter
Kanelknuter ser sikkelig fristende og godt ut, og denne eltefrie varianten lager du med lite gjær og uten elting. Ifølge Mat på bordet-blogger Ina-Janine Johnsen krever ikke eltefri baking mer planlegging enn vanlig gjærbakst, men tiden du bruker er heller splittet opp i puljer. Det vil si at du må først bruke omtrent fem minutter på å røre sammen en deig. Deretter skal den stå på kjøkkenbenken din og heve og utvikle seg i 8-20 timer før den kan stekes. Og om det ikke passer seg å steke baksten etter disse timene, så er det som med annen eltefri bakst bare å sette deigen i kjøleskapet for videre oppbevaring. Oppskriften gir 12–15 store knuter. Synes du det er litt mye med så store kanelknuter, kan du gjerne lage flere mindre knuter av samme oppskrift. Hevetid er ikke inkludert i tidsbruken.
Oppskrift: Ina-Janine Johnsen/Fra boken «Eltefri bakst»
Kanelknuter ser sikkelig fristende og godt ut, og denne eltefrie varianten lager du med lite gjær og uten elting. Ifølge Mat på bordet-blogger Ina-Janine Johnsen krever ikke eltefri baking mer planlegging enn vanlig gjærbakst, men tiden du bruker er heller splittet opp i puljer. Det vil si at du må først bruke omtrent fem minutter på å røre sammen en deig. Deretter skal den stå på kjøkkenbenken din og heve og utvikle seg i 8-20 timer før den kan stekes. Og om det ikke passer seg å steke baksten etter disse timene, så er det som med annen eltefri bakst bare å sette deigen i kjøleskapet for videre oppbevaring. Oppskriften gir 12–15 store knuter. Synes du det er litt mye med så store kanelknuter, kan du gjerne lage flere mindre knuter av samme oppskrift. Hevetid er ikke inkludert i tidsbruken.
Oppskrift: Ina-Janine Johnsen/Fra boken «Eltefri bakst»
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 100 g smør, eller margarin
- 2 dl lettmelk
- 1 dl vann
- 1 stk egg
Kanelfyll
- 100 g smør, eller margarin
- 100 g brunt sukker
- 1 ss kanel
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 100 g smør, eller margarin
- 2 dl lettmelk
- 1 dl vann
- 1 stk egg
Kanelfyll
- 100 g smør, eller margarin
- 100 g brunt sukker
- 1 ss kanel
