rask

Eltefrie kanelknuter

10 min
Lagret av 1467 brukere
Eltefrie kanelknuter
Foto: Ina-Janine Johnsen/«Eltefri bakst»
Lagret av 1467 brukere

Ingredienser

12
stk
  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g smør, eller margarin
  • 2 dl lettmelk
  • 1 dl vann
  • 1 stk egg

Kanelfyll

  • 100 g smør, eller margarin
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g smør, eller margarin
  • 2 dl lettmelk
  • 1 dl vann
  • 1 stk egg

Kanelfyll

  • 100 g smør, eller margarin
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ss kanel
Bland hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme i en stor bolle.
Smelt smør eller margarin i en kjele. Rør inn melk og vann. Påse at blandingen er fingervarm. Pisk inn egget.
Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til dobbel i størrelse, cirka 2 timer. Sett deigen kjølig til neste dag eller opp til 4 dager.
Lag kanelfyllet: Smelt smør eller margarin. Ta av varmen og rør inn sukker og kanel. La det avkjøle noe.
Ha den kalde deigen over på en melet arbeidsflate. Kjevle den ut til en firkant på cirka 25 x 60 cm. Fordel fyllet jevnt utover.
Brett den ene langsiden inn mot midten og brett den andre langsiden over den igjen. Kjevle deigen til en firkant på cirka 30 x 25 cm.
Skjær av 12–15 like brede strimler. Hold den ene enden av strimmelen fast mellom tommel og ringfinger. Tvinn resten to ganger rundt peke- og langfingeren og stikk enden opp i hulrommet for å lage en knute.
Sett kanelknutene på et stekebrett eller ildfast form dekket med bakepapir. Dekk til kanelbollene og la dem heve på et lunt sted til dobbel størrelse, cirka 1 time.
Varm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med egg og sett bollene i varm ovn. Stek i 12–15 minutter til gyllenbrune og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Bland hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme i en stor bolle.
Smelt smør eller margarin i en kjele. Rør inn melk og vann. Påse at blandingen er fingervarm. Pisk inn egget.
Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til dobbel i størrelse, cirka 2 timer. Sett deigen kjølig til neste dag eller opp til 4 dager.
Lag kanelfyllet: Smelt smør eller margarin. Ta av varmen og rør inn sukker og kanel. La det avkjøle noe.
Ha den kalde deigen over på en melet arbeidsflate. Kjevle den ut til en firkant på cirka 25 x 60 cm. Fordel fyllet jevnt utover.
Brett den ene langsiden inn mot midten og brett den andre langsiden over den igjen. Kjevle deigen til en firkant på cirka 30 x 25 cm.
Skjær av 12–15 like brede strimler. Hold den ene enden av strimmelen fast mellom tommel og ringfinger. Tvinn resten to ganger rundt peke- og langfingeren og stikk enden opp i hulrommet for å lage en knute.
Sett kanelknutene på et stekebrett eller ildfast form dekket med bakepapir. Dekk til kanelbollene og la dem heve på et lunt sted til dobbel størrelse, cirka 1 time.
Varm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med egg og sett bollene i varm ovn. Stek i 12–15 minutter til gyllenbrune og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?