Kanelboller i form
Her får du en klassisk og veldig god oppskrift på kanelboller i form. Gjærdeigen er av den typen som skal eltes lenge i kjøkkenmaskin, og romtemperert smør eltes inn til slutt. Deigen blir smidig og lett å kjevle. Kanelbollene legges tett i tett i form som gjør at de ferdigstekte bollene får myke, deilige kanter. Jeg har pyntet med perlesukker og melisdryss, men du kan også pynte bollene med melisglasur.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Her får du en klassisk og veldig god oppskrift på kanelboller i form. Gjærdeigen er av den typen som skal eltes lenge i kjøkkenmaskin, og romtemperert smør eltes inn til slutt. Deigen blir smidig og lett å kjevle. Kanelbollene legges tett i tett i form som gjør at de ferdigstekte bollene får myke, deilige kanter. Jeg har pyntet med perlesukker og melisdryss, men du kan også pynte bollene med melisglasur.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Gjærdeig
- 900 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 2 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 4 dl helmelk
- 2 stykker egg
- 150 g smør, mykt og romtemperert
Kanelfyll
- 150 g smør, mykt og romtemperert
- 100 g sukker
- 3 ss kanel
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 5 ss perlesukker
Pynt
- 2 ss melis
Gjærdeig
- 900 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 2 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 4 dl helmelk
- 2 stykker egg
- 150 g smør, mykt og romtemperert
Kanelfyll
- 150 g smør, mykt og romtemperert
- 100 g sukker
- 3 ss kanel
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 5 ss perlesukker
Pynt
- 2 ss melis
