Kvikk lunsj-snurrer

2 timer
690 har lagret denne
Kvikk lunsj-snurrer
690 har lagret denne
12
porsjoner

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 0.5 ts kardemomme

Fyll

  • 50 g smør
  • 8 plate(r) Kvikk Lunsj

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 30 g mandler, fint hakkede
  • 2 ss perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 0.5 ts kardemomme

Fyll

  • 50 g smør
  • 8 plate(r) Kvikk Lunsj

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 30 g mandler, fint hakkede
  • 2 ss perlesukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtempert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtempert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?