Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet! Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker. Dette ble fantastisk gode boller! Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet! Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker. Dette ble fantastisk gode boller! Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtempert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Bon appetit!
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtempert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.