Til hovedinnhold

Kvikk lunsj-snurrer

2 h

Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet!
Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker. Dette ble fantastisk gode boller!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 647 brukere
Kvikk lunsj-snurrer

Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet!
Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker. Dette ble fantastisk gode boller!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 647 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 0.5 ts kardemomme

Fyll

  • 50 g smør
  • 8 plate(r) Kvikk Lunsj

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 30 g mandler, fint hakkede
  • 2 ss perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 0.5 ts kardemomme

Fyll

  • 50 g smør
  • 8 plate(r) Kvikk Lunsj

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 30 g mandler, fint hakkede
  • 2 ss perlesukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtempert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtempert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?