Kardemommeboller
Sammensatte kardemommeboller gir perfekte, myke kanter. Og ingen kan vel si nei til en saftig bolle toppet med smør, sukker og enda litt mer kardemomme?
Mal eller støt gjerne kardemommen selv. Litt ekstra jobb er det, men som lønn for strevet får du en intens og aromatisk kardemommeopplevelse.
Tips: Deigen kan gjerne kaldheves over natten i kjøleskap. Da kan du gå litt ned på gjærmengden. Bak ut som vanlig, men fordi deigen er kald må du beregne litt lenger tid til etterheving.
Sammensatte kardemommeboller gir perfekte, myke kanter. Og ingen kan vel si nei til en saftig bolle toppet med smør, sukker og enda litt mer kardemomme?
Mal eller støt gjerne kardemommen selv. Litt ekstra jobb er det, men som lønn for strevet får du en intens og aromatisk kardemommeopplevelse.
Tips: Deigen kan gjerne kaldheves over natten i kjøleskap. Da kan du gå litt ned på gjærmengden. Bak ut som vanlig, men fordi deigen er kald må du beregne litt lenger tid til etterheving.
Deig
- 5 dl melk, kald/romtemperert
- 50 g fersk gjær
- 950 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts kardemomme, støtt/malt
- 0.5 ts salt
- 160 g smør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
Topping
- 1 dl smør, smeltet
- 0.75 dl sukker
- 1 ss kardemomme, støtt/malt
Deig
- 5 dl melk, kald/romtemperert
- 50 g fersk gjær
- 950 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts kardemomme, støtt/malt
- 0.5 ts salt
- 160 g smør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
Topping
- 1 dl smør, smeltet
- 0.75 dl sukker
- 1 ss kardemomme, støtt/malt
Bolledeig
Kardemommetopping
