Kardemommesnurrer med blåbær, marsipan og vaniljekrem
Finnes det noe mer fristende å fylle luften med enn lukten av gjærbakst? En duft som går hånd i hånd med duften av kardemomme. Men har du forresten forsøkt å male kardemomme selv? Kjøpe grønne kardemommekapsler for så å knuse dem i en morter? Ok, litt ekstra jobb er det altså, men som lønn for strevet får du en intens og aromatisk kardemommeopplevelse.
Denne oppskriften gir 16-18 boller.
Tips: Blåbær kan erstattes med bringebærsyltetøy eller rørte bær.
Finnes det noe mer fristende å fylle luften med enn lukten av gjærbakst? En duft som går hånd i hånd med duften av kardemomme. Men har du forresten forsøkt å male kardemomme selv? Kjøpe grønne kardemommekapsler for så å knuse dem i en morter? Ok, litt ekstra jobb er det altså, men som lønn for strevet får du en intens og aromatisk kardemommeopplevelse.
Denne oppskriften gir 16-18 boller.
Tips: Blåbær kan erstattes med bringebærsyltetøy eller rørte bær.
Deig
- 5 dl melk, kald/romtemperert
- 50 g fersk gjær
- 950 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts kardemomme, søtt/malt
- 0.5 ts salt
- 160 g smør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenvispet, till pensling
Fyll
- 2 dl blåbærsyltetøy, evt. litt mer
- 200 g marsipan, helst 50 prosent mandler
- 5 dl vaniljekrem
Deig
- 5 dl melk, kald/romtemperert
- 50 g fersk gjær
- 950 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts kardemomme, søtt/malt
- 0.5 ts salt
- 160 g smør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenvispet, till pensling
Fyll
- 2 dl blåbærsyltetøy, evt. litt mer
- 200 g marsipan, helst 50 prosent mandler
- 5 dl vaniljekrem
deilig å ta på). Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
marsipanen.
en god klatt krem ned i hver knute.

Bon appetit!
deilig å ta på). Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
marsipanen.
en god klatt krem ned i hver knute.