Til hovedinnhold

Kardemommesnurrer med blåbær, marsipan og vaniljekrem

3 h

Finnes det noe mer fristende å fylle luften med enn lukten av gjærbakst? En duft som går hånd i hånd med duften av kardemomme. Men har du forresten forsøkt å male kardemomme selv? Kjøpe grønne kardemommekapsler for så å knuse dem i en morter? Ok, litt ekstra jobb er det altså, men som lønn for strevet får du en intens og aromatisk kardemommeopplevelse.
Denne oppskriften gir 16-18 boller.
Tips: Blåbær kan erstattes med bringebærsyltetøy eller rørte bær.

Lagret av 1641 brukere
Kardemommesnurrer med blåbær, marsipan og vaniljekrem

Finnes det noe mer fristende å fylle luften med enn lukten av gjærbakst? En duft som går hånd i hånd med duften av kardemomme. Men har du forresten forsøkt å male kardemomme selv? Kjøpe grønne kardemommekapsler for så å knuse dem i en morter? Ok, litt ekstra jobb er det altså, men som lønn for strevet får du en intens og aromatisk kardemommeopplevelse.
Denne oppskriften gir 16-18 boller.
Tips: Blåbær kan erstattes med bringebærsyltetøy eller rørte bær.

Lagret av 1641 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Deig

  • 5 dl melk, kald/romtemperert
  • 50 g fersk gjær
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme, søtt/malt
  • 0.5 ts salt
  • 160 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, sammenvispet, till pensling

Fyll

  • 2 dl blåbærsyltetøy, evt. litt mer
  • 200 g marsipan, helst 50 prosent mandler
  • 5 dl vaniljekrem

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 5 dl melk, kald/romtemperert
  • 50 g fersk gjær
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme, søtt/malt
  • 0.5 ts salt
  • 160 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, sammenvispet, till pensling

Fyll

  • 2 dl blåbærsyltetøy, evt. litt mer
  • 200 g marsipan, helst 50 prosent mandler
  • 5 dl vaniljekrem
Løs opp gjæren i den kalde melken. Tilsett det tørre og kjør deigen ved lav/middels hastighet til alt er godt blandet, 5-10 min. Øk hastigheten og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig
deilig å ta på). Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Løs opp gjæren i den kalde melken. Tilsett det tørre og kjør deigen ved lav/middels hastighet til alt er godt blandet, 5-10 min. Øk hastigheten og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig

 deilig å ta på). Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. 40 x 60 cm. Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. Bre syltetøyet jevnt utover deigen (en stor og bred stekespade palett er fint å bruke til det), og rive over
marsipanen.
Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. 40 x 60 cm. Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. Bre syltetøyet jevnt utover deigen (en stor og bred stekespade palett er fint å bruke til det), og rive over

 marsipanen.
Brett den ene kortsiden inn mot midten og den andre siden over der igjen.
Brett den ene kortsiden inn mot midten og den andre siden over der igjen.
Skjær leiven i 16-18 like brede remser.
Skjær leiven i 16-18 like brede remser.
Hold remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke- og langfinger. Ta tak i enden på remsen med peke-og langfingeren og ”dra” den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten. Legg knutene over på stekebrett dekket med bakepapir.Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 45 minutter, eller til dobbel størrelse. Varm ovnen til 215 grader.
Hold remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke- og langfinger. Ta tak i enden på remsen med peke-og langfingeren og ”dra” den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten. Legg knutene over på stekebrett dekket med bakepapir.Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 45 minutter, eller til dobbel størrelse. Varm ovnen til 215 grader.
Fyll vaniljekremen over i en sprøytepose og sprøyt
en god klatt krem ned i hver knute.
Fyll vaniljekremen over i en sprøytepose og sprøyt

 en god klatt krem ned i hver knute.
Pensle med sammenvispet egg og stek blåbærknutene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl og dryss ev over litt melis før servering.
Pensle med sammenvispet egg og stek blåbærknutene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl og dryss ev over litt melis før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Løs opp gjæren i den kalde melken. Tilsett det tørre og kjør deigen ved lav/middels hastighet til alt er godt blandet, 5-10 min. Øk hastigheten og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig
deilig å ta på). Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Løs opp gjæren i den kalde melken. Tilsett det tørre og kjør deigen ved lav/middels hastighet til alt er godt blandet, 5-10 min. Øk hastigheten og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig

 deilig å ta på). Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. 40 x 60 cm. Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. Bre syltetøyet jevnt utover deigen (en stor og bred stekespade palett er fint å bruke til det), og rive over
marsipanen.
Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. 40 x 60 cm. Slå sammen deigen og kjevl den ut til et rektangel, cirka. Bre syltetøyet jevnt utover deigen (en stor og bred stekespade palett er fint å bruke til det), og rive over

 marsipanen.
Brett den ene kortsiden inn mot midten og den andre siden over der igjen.
Brett den ene kortsiden inn mot midten og den andre siden over der igjen.
Skjær leiven i 16-18 like brede remser.
Skjær leiven i 16-18 like brede remser.
Hold remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke- og langfinger. Ta tak i enden på remsen med peke-og langfingeren og ”dra” den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten. Legg knutene over på stekebrett dekket med bakepapir.Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 45 minutter, eller til dobbel størrelse. Varm ovnen til 215 grader.
Hold remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke- og langfinger. Ta tak i enden på remsen med peke-og langfingeren og ”dra” den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten. Legg knutene over på stekebrett dekket med bakepapir.Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 45 minutter, eller til dobbel størrelse. Varm ovnen til 215 grader.
Fyll vaniljekremen over i en sprøytepose og sprøyt
en god klatt krem ned i hver knute.
Fyll vaniljekremen over i en sprøytepose og sprøyt

 en god klatt krem ned i hver knute.
Pensle med sammenvispet egg og stek blåbærknutene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl og dryss ev over litt melis før servering.
Pensle med sammenvispet egg og stek blåbærknutene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl og dryss ev over litt melis før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?