Wienerstang med eple og vaniljekrem
Litt arbeid og en god del mer tid ligger det bak denne eplefylte wienerstangen. Ferdig butterdeig er en mulighet, men det er ganske kult å lage sin egen wienerdeig. Samme deig kan du dessuten bruke til andre wienerbrød, croissanter eller pain au chocolat. Det skal kjevles og hviles og brettes, slik at deigen ender opp med mange tynne smørfylte lag. Men du får igjen for innsatsen. Jeg kan love deg en god porsjon stolthet og mestringsfølelse når den sprø, saftige og luftige stangen kommer ut av ovnen.
Fyll og topping holder til to stenger. Sjekk egen oppskrift på hjemmelaget eplemos.
Tips:
Ferdig utkjevlet deig tåler fint og fryses. Oppskriften kan dobles, bruk samme fremgangsmåte.
Litt arbeid og en god del mer tid ligger det bak denne eplefylte wienerstangen. Ferdig butterdeig er en mulighet, men det er ganske kult å lage sin egen wienerdeig. Samme deig kan du dessuten bruke til andre wienerbrød, croissanter eller pain au chocolat. Det skal kjevles og hviles og brettes, slik at deigen ender opp med mange tynne smørfylte lag. Men du får igjen for innsatsen. Jeg kan love deg en god porsjon stolthet og mestringsfølelse når den sprø, saftige og luftige stangen kommer ut av ovnen.
Fyll og topping holder til to stenger. Sjekk egen oppskrift på hjemmelaget eplemos.
Tips:
Ferdig utkjevlet deig tåler fint og fryses. Oppskriften kan dobles, bruk samme fremgangsmåte.
Ingredienser
Wienerdeig
- 250 g smør
- 30 g gjær
- 1.5 dl vann, kaldt
- 1 dl melk
- 1 stk egg
- 500 g hvetemel
- 60 g sukker
- 0.5 ts kardemomme, kan sløyfes
- 1.5 ts salt
Fyll og topping
- 4 dl vaniljekrem
- 8 dl eplemos, tykk, eller eplesyltetøy
- eggeplomme, til pensling
- mandler, hakkede/skivede
- perlesukker
- melis, til glasur
Slik gjør du:
Wienerdeig
- 250 g smør
- 30 g gjær
- 1.5 dl vann, kaldt
- 1 dl melk
- 1 stk egg
- 500 g hvetemel
- 60 g sukker
- 0.5 ts kardemomme, kan sløyfes
- 1.5 ts salt
Fyll og topping
- 4 dl vaniljekrem
- 8 dl eplemos, tykk, eller eplesyltetøy
- eggeplomme, til pensling
- mandler, hakkede/skivede
- perlesukker
- melis, til glasur
