Til hovedinnhold

Møsbrømlefse fra Valnesfjord

1 h 30 min

Dette er familieoppskriften til Gry og Ane Nordvik Karlsen på Møsbrømlefse fra Valnesfjord. De to har skrevet en hel kokebok om brunost. Denne lefsen var en av barndomsfavorittene deres. Dette er en stor oppskrift som gir 40 lefser og nok møsbrøm til cirka 15, så halver gjerne. Lefsene kan lages i forkant og fryses, så kan du tine så mange du skal servere.

Vil du lage minimøsbrømlefse stekt i stekepannen, kan du halvere oppskriften og lage 40 små lefser. Kjevle ut til tynne lefser, ca. 25 cm i diameter, og stek dem i stekepannen i ca. 30 sekunder på hver side på middels varme. Fremgangsmåten er ellers lik de store møsbrømlefsene.

Oppskriften er hentet fra "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller" av Ane Nordvik Karlsen og Gry Nordvik Karlsen/Kagge

Lagret av 201 brukere
Møsbrømlefse fra Valnesfjord
Foto: "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller" av Ane Nordvik Karlsen og Gry Nordvik Karlsen/Kagge

Dette er familieoppskriften til Gry og Ane Nordvik Karlsen på Møsbrømlefse fra Valnesfjord. De to har skrevet en hel kokebok om brunost. Denne lefsen var en av barndomsfavorittene deres. Dette er en stor oppskrift som gir 40 lefser og nok møsbrøm til cirka 15, så halver gjerne. Lefsene kan lages i forkant og fryses, så kan du tine så mange du skal servere.

Vil du lage minimøsbrømlefse stekt i stekepannen, kan du halvere oppskriften og lage 40 små lefser. Kjevle ut til tynne lefser, ca. 25 cm i diameter, og stek dem i stekepannen i ca. 30 sekunder på hver side på middels varme. Fremgangsmåten er ellers lik de store møsbrømlefsene.

Oppskriften er hentet fra "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller" av Ane Nordvik Karlsen og Gry Nordvik Karlsen/Kagge

Lagret av 201 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Møsbrømlefse

  • 1 l kulturmelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss hornsalt
  • 2 ss sirup, lys
  • 2 ss smeltet smør
  • 250 g rugmel, fint
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 700 g hvetemel
  • byggmel, litt, til å bake ut med

Møsbrøm

  • 1 l melk, evt. litt fløte
  • 500 g brunost, valgfri type, gjerne gamle rester
  • 6 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 3 ss hvetemel, eller maisennamel

Tilbehør

  • rømme
  • smør
  • sirup

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Møsbrømlefse

  • 1 l kulturmelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss hornsalt
  • 2 ss sirup, lys
  • 2 ss smeltet smør
  • 250 g rugmel, fint
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 700 g hvetemel
  • byggmel, litt, til å bake ut med

Møsbrøm

  • 1 l melk, evt. litt fløte
  • 500 g brunost, valgfri type, gjerne gamle rester
  • 6 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 3 ss hvetemel, eller maisennamel

Tilbehør

  • rømme
  • smør
  • sirup

Møsbrømlefse

Bland sammen ingrediensene til lefsene i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
Del deigen i 40 emner, rull til boller og trykk dem litt flate. Ha mel imellom og legg plast over emnene.
Kjevle ut til tynne, runde lefser med byggmel. Stek lefsene på middels varme, lett på begge sider.
Legg lefsene oppå hverandre i et klede, så de ikke blir tørre.

Møsbrøm

Til møsbrømmen raspes all osten fint og røres ut i melken under oppkoking. Pass på at du ikke bruker for varm plate.
Når osten er smeltet, ristes melet ut i kaldt vann. Bruk et glass med lokk og rist til det er klumpfritt.
Rør jevningen ned i den varme melken. Kok opp møsbrømmen, mens det røres hele tiden.
Rør i sukker og salt. La den småkoke noen minutter så den tykner. Møsbrømmen skal være omtrent like tykk som vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Møsbrømlefse

Bland sammen ingrediensene til lefsene i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
Del deigen i 40 emner, rull til boller og trykk dem litt flate. Ha mel imellom og legg plast over emnene.
Kjevle ut til tynne, runde lefser med byggmel. Stek lefsene på middels varme, lett på begge sider.
Legg lefsene oppå hverandre i et klede, så de ikke blir tørre.

Møsbrøm

Til møsbrømmen raspes all osten fint og røres ut i melken under oppkoking. Pass på at du ikke bruker for varm plate.
Når osten er smeltet, ristes melet ut i kaldt vann. Bruk et glass med lokk og rist til det er klumpfritt.
Rør jevningen ned i den varme melken. Kok opp møsbrømmen, mens det røres hele tiden.
Rør i sukker og salt. La den småkoke noen minutter så den tykner. Møsbrømmen skal være omtrent like tykk som vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?