Møsbrømlefse fra Valnesfjord
Dette er familieoppskriften til Gry og Ane Nordvik Karlsen på Møsbrømlefse fra Valnesfjord. De to har skrevet en hel kokebok om brunost. Denne lefsen var en av barndomsfavorittene deres. Dette er en stor oppskrift som gir 40 lefser og nok møsbrøm til cirka 15, så halver gjerne. Lefsene kan lages i forkant og fryses, så kan du tine så mange du skal servere.
Vil du lage minimøsbrømlefse stekt i stekepannen, kan du halvere oppskriften og lage 40 små lefser. Kjevle ut til tynne lefser, ca. 25 cm i diameter, og stek dem i stekepannen i ca. 30 sekunder på hver side på middels varme. Fremgangsmåten er ellers lik de store møsbrømlefsene.
Oppskriften er hentet fra "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller" av Ane Nordvik Karlsen og Gry Nordvik Karlsen/Kagge
Dette er familieoppskriften til Gry og Ane Nordvik Karlsen på Møsbrømlefse fra Valnesfjord. De to har skrevet en hel kokebok om brunost. Denne lefsen var en av barndomsfavorittene deres. Dette er en stor oppskrift som gir 40 lefser og nok møsbrøm til cirka 15, så halver gjerne. Lefsene kan lages i forkant og fryses, så kan du tine så mange du skal servere.
Vil du lage minimøsbrømlefse stekt i stekepannen, kan du halvere oppskriften og lage 40 små lefser. Kjevle ut til tynne lefser, ca. 25 cm i diameter, og stek dem i stekepannen i ca. 30 sekunder på hver side på middels varme. Fremgangsmåten er ellers lik de store møsbrømlefsene.
Oppskriften er hentet fra "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller" av Ane Nordvik Karlsen og Gry Nordvik Karlsen/Kagge
Ingredienser
Møsbrømlefse
- 1 l kulturmelk
- 1 dl vann
- 2 ss hornsalt
- 2 ss sirup, lys
- 2 ss smeltet smør
- 250 g rugmel, fint
- 250 g grov sammalt hvete
- 700 g hvetemel
- byggmel, litt, til å bake ut med
Møsbrøm
- 1 l melk, evt. litt fløte
- 500 g brunost, valgfri type, gjerne gamle rester
- 6 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 3 ss hvetemel, eller maisennamel
Tilbehør
- rømme
- smør
- sirup
Slik gjør du:
Møsbrømlefse
- 1 l kulturmelk
- 1 dl vann
- 2 ss hornsalt
- 2 ss sirup, lys
- 2 ss smeltet smør
- 250 g rugmel, fint
- 250 g grov sammalt hvete
- 700 g hvetemel
- byggmel, litt, til å bake ut med
Møsbrøm
- 1 l melk, evt. litt fløte
- 500 g brunost, valgfri type, gjerne gamle rester
- 6 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 3 ss hvetemel, eller maisennamel
Tilbehør
- rømme
- smør
- sirup
Møsbrømlefse
Møsbrøm
