Vaniljeboller: Boller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy

2 t 30 min

Hva er vel bedre enn duftende gjærbakst!? Dette er deilige sommerboller som jeg har fylt med jordbærsyltetøy og vaniljekrem. Garantert populære! 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

352 har lagret denne
Vaniljeboller: Boller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy

Hva er vel bedre enn duftende gjærbakst!? Dette er deilige sommerboller som jeg har fylt med jordbærsyltetøy og vaniljekrem. Garantert populære! 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

352 har lagret denne
12
porsjoner

Gjærdeig

  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1.5 l hvetemel

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 2 dl jordbærsyltetøy, tykt

Pynt

  • 0.5 dl perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1.5 l hvetemel

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 2 dl jordbærsyltetøy, tykt

Pynt

  • 0.5 dl perlesukker
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i cirka 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over jordbærsyltetøy.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Flytt bollene over på stekeplater og etterhev dem i cirka 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i cirka 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over jordbærsyltetøy.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Flytt bollene over på stekeplater og etterhev dem i cirka 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?