Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i cirka 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over jordbærsyltetøy.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Flytt bollene over på stekeplater og etterhev dem i cirka 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Bon appetit!
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i cirka 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over jordbærsyltetøy.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Flytt bollene over på stekeplater og etterhev dem i cirka 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.