Prinsessekake med vanilje, bringebær og kremostglasur

3 timer

Prinsessekake med vanilje, bringebær og kremostglasur er en kake laget med kjærlighet!

Her får du snurrer fylt med vaniljekrem og bringebær, hevet sammen til en stor bollekake, og toppet med frisk kremostglasur.

618 har lagret denne
Prinsessekake med vanilje, bringebær og kremostglasur
Foto: Sara Johannessen/VG

Prinsessekake med vanilje, bringebær og kremostglasur er en kake laget med kjærlighet!

Her får du snurrer fylt med vaniljekrem og bringebær, hevet sammen til en stor bollekake, og toppet med frisk kremostglasur.

618 har lagret denne
8
porsjoner
  • 3.5 dl melk
  • 30 g fersk gjær
  • 90 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g hvetemel
  • 125 g meierismør, romtemperert
  • egg, sammenvispet, til pensling

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem
  • 275 g bringebær, gjerne frosne
  • 100 g sukker
  • 2 ss potetmel

Glasur

  • 200 g kremost naturell
  • 2 dl melis
  • 0.5 stk appelsin, eller sitron, kun saften
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 30 g fersk gjær
  • 90 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g hvetemel
  • 125 g meierismør, romtemperert
  • egg, sammenvispet, til pensling

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem
  • 275 g bringebær, gjerne frosne
  • 100 g sukker
  • 2 ss potetmel

Glasur

  • 200 g kremost naturell
  • 2 dl melis
  • 0.5 stk appelsin, eller sitron, kun saften
Varm melken til omtrent 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme og melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, cirka 5 minutter.
Tilsett det myke smøret i små biter, litt etter litt. Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er glatt, smidig og elastisk, cirka 10-15 minutter. Skru opp hastigheten de to siste minuttene.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Forbered fyllet når deigen er ferdighevet. Knus de fryste bærene lett og bland dem sammen med sukker og potetmel.
Kle en rund kakeform, cirka 26-28 cm i diameter, med bakepapir.
Arbeid deigen sammen på bakebordet. Rull den til en tykk pølse og kjevle den ut til et rektangel, cirka 50 x 25 cm. Smør vaniljekremen jevnt utover leiven og dryss over bærblandingen.
Rull leiven sammen som en rullekake og skjær den i 14-16 like store skiver.
Legg skivene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom hver, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i 45-55 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Legg skivene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom hver, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i 45-55 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Får du ikke plass til alle skivene i formen, kan du steke et par single boller ved siden av.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i cirka 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Visp sammen kremost og melis, tilsett appelsinsaft og visp til glasuren blir glatt og litt luftig. Topp den avkjølte kaken med glasuren.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til omtrent 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme og melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, cirka 5 minutter.
Tilsett det myke smøret i små biter, litt etter litt. Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er glatt, smidig og elastisk, cirka 10-15 minutter. Skru opp hastigheten de to siste minuttene.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Forbered fyllet når deigen er ferdighevet. Knus de fryste bærene lett og bland dem sammen med sukker og potetmel.
Kle en rund kakeform, cirka 26-28 cm i diameter, med bakepapir.
Arbeid deigen sammen på bakebordet. Rull den til en tykk pølse og kjevle den ut til et rektangel, cirka 50 x 25 cm. Smør vaniljekremen jevnt utover leiven og dryss over bærblandingen.
Rull leiven sammen som en rullekake og skjær den i 14-16 like store skiver.
Legg skivene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom hver, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i 45-55 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Legg skivene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom hver, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i 45-55 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Får du ikke plass til alle skivene i formen, kan du steke et par single boller ved siden av.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i cirka 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Visp sammen kremost og melis, tilsett appelsinsaft og visp til glasuren blir glatt og litt luftig. Topp den avkjølte kaken med glasuren.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?