Varm melken til omtrent 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme og melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, cirka 5 minutter.
Tilsett det myke smøret i små biter, litt etter litt. Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er glatt, smidig og elastisk, cirka 10-15 minutter. Skru opp hastigheten de to siste minuttene.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Forbered fyllet når deigen er ferdighevet. Knus de fryste bærene lett og bland dem sammen med sukker og potetmel.
Kle en rund kakeform, cirka 26-28 cm i diameter, med bakepapir.
Arbeid deigen sammen på bakebordet. Rull den til en tykk pølse og kjevle den ut til et rektangel, cirka 50 x 25 cm. Smør vaniljekremen jevnt utover leiven og dryss over bærblandingen.
Rull leiven sammen som en rullekake og skjær den i 14-16 like store skiver.
Legg skivene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom hver, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i 45-55 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Får du ikke plass til alle skivene i formen, kan du steke et par single boller ved siden av.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i cirka 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Visp sammen kremost og melis, tilsett appelsinsaft og visp til glasuren blir glatt og litt luftig. Topp den avkjølte kaken med glasuren.
Bon appetit!
Varm melken til omtrent 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme og melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, cirka 5 minutter.
Tilsett det myke smøret i små biter, litt etter litt. Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er glatt, smidig og elastisk, cirka 10-15 minutter. Skru opp hastigheten de to siste minuttene.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Forbered fyllet når deigen er ferdighevet. Knus de fryste bærene lett og bland dem sammen med sukker og potetmel.
Kle en rund kakeform, cirka 26-28 cm i diameter, med bakepapir.
Arbeid deigen sammen på bakebordet. Rull den til en tykk pølse og kjevle den ut til et rektangel, cirka 50 x 25 cm. Smør vaniljekremen jevnt utover leiven og dryss over bærblandingen.
Rull leiven sammen som en rullekake og skjær den i 14-16 like store skiver.
Legg skivene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom hver, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i 45-55 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Får du ikke plass til alle skivene i formen, kan du steke et par single boller ved siden av.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i cirka 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Visp sammen kremost og melis, tilsett appelsinsaft og visp til glasuren blir glatt og litt luftig. Topp den avkjølte kaken med glasuren.