Daimboller med krem

2 t 30 min

Hakket daim-sjokolade gir herlig sjokolade- og karamellsmak på disse luftige bollene.
Til fastelavns er det nydelig å dele bollene på midten og fylle dem med pisket fløtekrem. Sikt over melis på toppen og nyt! 

Oppskriften gir 15 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

385 har lagret denne
Daimboller med krem

Hakket daim-sjokolade gir herlig sjokolade- og karamellsmak på disse luftige bollene.
Til fastelavns er det nydelig å dele bollene på midten og fylle dem med pisket fløtekrem. Sikt over melis på toppen og nyt! 

Oppskriften gir 15 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

385 har lagret denne
6
porsjoner

Daimboller

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel
  • 6 stk Daim, 3 stk doble

Pensling

  • 1 stk egg

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Pynt

  • 2 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale

Daimboller

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel
  • 6 stk Daim, 3 stk doble

Pensling

  • 1 stk egg

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Pynt

  • 2 ss melis
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i like store emner (ca 90 gram deig per bolle). Hakk Daim-sjokoladen grovt. Kna inn sjokoladebiter i hvert deigemne og trill til runde boller. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten sammen med melis til en fast, luftig krem.
Del bollene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene, sikt over melis og server!
Del bollene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene, sikt over melis og server!
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i like store emner (ca 90 gram deig per bolle). Hakk Daim-sjokoladen grovt. Kna inn sjokoladebiter i hvert deigemne og trill til runde boller. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten sammen med melis til en fast, luftig krem.
Del bollene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene, sikt over melis og server!
Del bollene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene, sikt over melis og server!
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?