Grov kjempesnurr med kanel i svingene
En fantastisk kjempesnurr bakt med grovt mel og honning. Den har dog fått både smør og brunt sukker i svingene, i tillegg til kanel selvsagt. Så selv om den kanskje ikke kan betegnes som ren helsekost, føler jeg likevel at denne store herligheten innfrir på alle mulige måter. Men ikke spis hele snurren alene da, den er ment for å deles. Oppskriften gir én stor snurr.
En fantastisk kjempesnurr bakt med grovt mel og honning. Den har dog fått både smør og brunt sukker i svingene, i tillegg til kanel selvsagt. Så selv om den kanskje ikke kan betegnes som ren helsekost, føler jeg likevel at denne store herligheten innfrir på alle mulige måter. Men ikke spis hele snurren alene da, den er ment for å deles. Oppskriften gir én stor snurr.
- 2.5 dl melk, cirka 25 grader
- 25 g gjær
- 1 stk egg
- 100 g honning
- 1.5 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
- 350 g sammalt hvete, finsiktet
- 100 g hvetemel
- 75 g meierismør, romtemperert
- 1 ss kokosolje, eller mild olivenolje
til pensling
- egg, sammenvispet
Fyll
- 75 g meierismør, mykt
- 100 g brunt sukker
- 1.5 ss kanel
Glasur
- 1 dl melis
- 2 ss gresk yoghurt, naturell
- valnøtter, eller pekannøtter/pistasj, hakkede, ristede
- 2.5 dl melk, cirka 25 grader
- 25 g gjær
- 1 stk egg
- 100 g honning
- 1.5 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
- 350 g sammalt hvete, finsiktet
- 100 g hvetemel
- 75 g meierismør, romtemperert
- 1 ss kokosolje, eller mild olivenolje
til pensling
- egg, sammenvispet
Fyll
- 75 g meierismør, mykt
- 100 g brunt sukker
- 1.5 ss kanel
Glasur
- 1 dl melis
- 2 ss gresk yoghurt, naturell
- valnøtter, eller pekannøtter/pistasj, hakkede, ristede
