Saftige scones med eple og tyttebær

45 min

I denne oppskriften har jeg brukt både sammalt hvete og havremel, men det kan du fint variere og mikse og trikse på egenhånd. Revet eple i deigen gjør disse sconesene ekstra saftige, og tyttebær bidrar med hyggelige fargeinnspill, smak og friskhet. De kan spises som de er, deles og fylles med ditt favorittpålegg, eller serveres med noe søtt som rørte bær eller sitronkrem. Oppskriften gir seks mellomstore scones.
Tips: Tilsett 2 spiseskjeer sukker eller honning for søtere scones. Tyttebær kan erstattes med blåbær eller bringebær. Tørkede frukter eller bær som rosiner, aprikos, bingebær eller blåbær kan også brukes. Hakkede nøtter og mørk sjokolade er en mulighet. Smør kan erstattes med rapsolje.

391 har lagret denne
Scones med eple og tyttebær i en liten, svart kurv

I denne oppskriften har jeg brukt både sammalt hvete og havremel, men det kan du fint variere og mikse og trikse på egenhånd. Revet eple i deigen gjør disse sconesene ekstra saftige, og tyttebær bidrar med hyggelige fargeinnspill, smak og friskhet. De kan spises som de er, deles og fylles med ditt favorittpålegg, eller serveres med noe søtt som rørte bær eller sitronkrem. Oppskriften gir seks mellomstore scones.
Tips: Tilsett 2 spiseskjeer sukker eller honning for søtere scones. Tyttebær kan erstattes med blåbær eller bringebær. Tørkede frukter eller bær som rosiner, aprikos, bingebær eller blåbær kan også brukes. Hakkede nøtter og mørk sjokolade er en mulighet. Smør kan erstattes med rapsolje.

391 har lagret denne
4
porsjoner
  • 50 g smør, romtemperert
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 2.5 dl melk, eller kefir/yoghurt naturell/kesam/mandelmelk
  • 1 stk eple, revet
  • 0.5 dl tyttebær, gjerne frosne
  • 1 ss appelsinskall, revet
  • 3 ss mandler, eller nøtter, hakkede, til pynt
  • vann, eller melk/sammenvispet egg, til pensling
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør, romtemperert
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 2.5 dl melk, eller kefir/yoghurt naturell/kesam/mandelmelk
  • 1 stk eple, revet
  • 0.5 dl tyttebær, gjerne frosne
  • 1 ss appelsinskall, revet
  • 3 ss mandler, eller nøtter, hakkede, til pynt
  • vann, eller melk/sammenvispet egg, til pensling
Smuldre smøret sammen med mel og bakepulver. Tilsett kanel, salt og melk, og bland alt raskt sammen. Bland til slutt inn revet eple og tyttebær med de andre ingrediensene, og bland alt raskt sammen. Kle et stekebrett med bakepapir og form deigen til en rund leiv (rett på bakepapiret), cirka 3 cm tykk.
Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i seks "kakestykker" (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann, melk eller egg og dryss over hakkede mandler. Stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter. Avkjøl på rist.
Sconesene kan spises som de er, og er like gode med ost som med sitronkrem (lemoncurd).
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre smøret sammen med mel og bakepulver. Tilsett kanel, salt og melk, og bland alt raskt sammen. Bland til slutt inn revet eple og tyttebær med de andre ingrediensene, og bland alt raskt sammen. Kle et stekebrett med bakepapir og form deigen til en rund leiv (rett på bakepapiret), cirka 3 cm tykk.
Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i seks "kakestykker" (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann, melk eller egg og dryss over hakkede mandler. Stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter. Avkjøl på rist.
Sconesene kan spises som de er, og er like gode med ost som med sitronkrem (lemoncurd).

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?