Saftige scones med eple og tyttebær
I denne oppskriften har jeg brukt både sammalt hvete og havremel, men det kan du fint variere og mikse og trikse på egenhånd. Revet eple i deigen gjør disse sconesene ekstra saftige, og tyttebær bidrar med hyggelige fargeinnspill, smak og friskhet. De kan spises som de er, deles og fylles med ditt favorittpålegg, eller serveres med noe søtt som rørte bær eller sitronkrem. Oppskriften gir seks mellomstore scones.
Tips: Tilsett 2 spiseskjeer sukker eller honning for søtere scones. Tyttebær kan erstattes med blåbær eller bringebær. Tørkede frukter eller bær som rosiner, aprikos, bingebær eller blåbær kan også brukes. Hakkede nøtter og mørk sjokolade er en mulighet. Smør kan erstattes med rapsolje.
I denne oppskriften har jeg brukt både sammalt hvete og havremel, men det kan du fint variere og mikse og trikse på egenhånd. Revet eple i deigen gjør disse sconesene ekstra saftige, og tyttebær bidrar med hyggelige fargeinnspill, smak og friskhet. De kan spises som de er, deles og fylles med ditt favorittpålegg, eller serveres med noe søtt som rørte bær eller sitronkrem. Oppskriften gir seks mellomstore scones.
Tips: Tilsett 2 spiseskjeer sukker eller honning for søtere scones. Tyttebær kan erstattes med blåbær eller bringebær. Tørkede frukter eller bær som rosiner, aprikos, bingebær eller blåbær kan også brukes. Hakkede nøtter og mørk sjokolade er en mulighet. Smør kan erstattes med rapsolje.
- 50 g smør, romtemperert
- 2 dl sammalt hvete, finmalt
- 1 dl hvetemel
- 1 dl havremel
- 1 ts bakepulver
- 0.25 ts kanel
- 1 klype salt
- 2.5 dl melk, eller kefir/yoghurt naturell/kesam/mandelmelk
- 1 stk eple, revet
- 0.5 dl tyttebær, gjerne frosne
- 1 ss appelsinskall, revet
- 3 ss mandler, eller nøtter, hakkede, til pynt
- vann, eller melk/sammenvispet egg, til pensling
- 50 g smør, romtemperert
- 2 dl sammalt hvete, finmalt
- 1 dl hvetemel
- 1 dl havremel
- 1 ts bakepulver
- 0.25 ts kanel
- 1 klype salt
- 2.5 dl melk, eller kefir/yoghurt naturell/kesam/mandelmelk
- 1 stk eple, revet
- 0.5 dl tyttebær, gjerne frosne
- 1 ss appelsinskall, revet
- 3 ss mandler, eller nøtter, hakkede, til pynt
- vann, eller melk/sammenvispet egg, til pensling
