1.5 dl havregryn, gjerne kjørt litt i hurtigmikser
5 dl sjokoladekakesmuler, eller annen kaketype
2 ss syltetøy, for eksempel bringebær eller blåbær
romessens
sjokoladekjeks, til vinger
sjokoladekjeks, eller sjokoladestrøssel, knust til rulling
sjokolade, smeltet, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
100 g meierismør, romtemperert
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
1.5 dl havregryn, gjerne kjørt litt i hurtigmikser
5 dl sjokoladekakesmuler, eller annen kaketype
2 ss syltetøy, for eksempel bringebær eller blåbær
romessens
sjokoladekjeks, til vinger
sjokoladekjeks, eller sjokoladestrøssel, knust til rulling
sjokolade, smeltet, til pynt
Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens.
Rull sjokoladeblandingen til jevne kuler. Rull kulene i kjekssmuler eller kakestrøssel, og oppbevar kulene i kjøleskapet.
Del kjeksen i to (til vinger). Pensle kjeksen med litt sukkerlake eller lignende (noe som får smulene til å klistre seg til kjeksen) og dypp dem i smuler/strøssel. Stikk en «vinge» inn på hver side av bollen og lag øyne av smeltet sjokolade. Oppbevares kjølig.
Bon appetit!
Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens.
Rull sjokoladeblandingen til jevne kuler. Rull kulene i kjekssmuler eller kakestrøssel, og oppbevar kulene i kjøleskapet.
Del kjeksen i to (til vinger). Pensle kjeksen med litt sukkerlake eller lignende (noe som får smulene til å klistre seg til kjeksen) og dypp dem i smuler/strøssel. Stikk en «vinge» inn på hver side av bollen og lag øyne av smeltet sjokolade. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto