Til hovedinnhold

Halloween: «Flaggermus»-punsjeboller

45 min

For søte smådjevler er disse punsjebolle-flaggermusene, rullet i sjokoladekjekssmuler, perfekt som halloween-snop.

Lagret av 72 brukere
Halloween: «Flaggermus»-punsjeboller

For søte smådjevler er disse punsjebolle-flaggermusene, rullet i sjokoladekjekssmuler, perfekt som halloween-snop.

Lagret av 72 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 1 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 dl havregryn, gjerne kjørt litt i hurtigmikser
  • 5 dl sjokoladekakesmuler, eller annen kaketype
  • 2 ss syltetøy, for eksempel bringebær eller blåbær
  • romessens
  • sjokoladekjeks, til vinger
  • sjokoladekjeks, eller sjokoladestrøssel, knust til rulling
  • sjokolade, smeltet, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 1 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 dl havregryn, gjerne kjørt litt i hurtigmikser
  • 5 dl sjokoladekakesmuler, eller annen kaketype
  • 2 ss syltetøy, for eksempel bringebær eller blåbær
  • romessens
  • sjokoladekjeks, til vinger
  • sjokoladekjeks, eller sjokoladestrøssel, knust til rulling
  • sjokolade, smeltet, til pynt
Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens.
Rull sjokoladeblandingen til jevne kuler. Rull kulene i kjekssmuler eller kakestrøssel, og oppbevar kulene i kjøleskapet.
Del kjeksen i to (til vinger). Pensle kjeksen med litt sukkerlake eller lignende (noe som får smulene til å klistre seg til kjeksen) og dypp dem i smuler/strøssel. Stikk en «vinge» inn på hver side av bollen og lag øyne av smeltet sjokolade. Oppbevares kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens.
Rull sjokoladeblandingen til jevne kuler. Rull kulene i kjekssmuler eller kakestrøssel, og oppbevar kulene i kjøleskapet.
Del kjeksen i to (til vinger). Pensle kjeksen med litt sukkerlake eller lignende (noe som får smulene til å klistre seg til kjeksen) og dypp dem i smuler/strøssel. Stikk en «vinge» inn på hver side av bollen og lag øyne av smeltet sjokolade. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?