Bak en deilig hvetestang med bringebærfyll! Denne hvetestangen lager du med kaldhevet deig, og grunndeigen holder til to hvetestenger. Da kan du for eksempel enten lage to med bringebær og marsipan, eller en med bringebær og en med vaniljekrem.
Bak en deilig hvetestang med bringebærfyll! Denne hvetestangen lager du med kaldhevet deig, og grunndeigen holder til to hvetestenger. Da kan du for eksempel enten lage to med bringebær og marsipan, eller en med bringebær og en med vaniljekrem.
Hell melken i en bakebolle. Tilsett smuldret gjær og løs opp gjæren i melken.
Tilsett sukker, kardemomme, salt, egg og mel. Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet, i cirka 10 minutter.
Tilsett smøret, litt etter litt, mens maskinen går. Elt videre i 10 minutter til deigen blir glatt, blank, elastisk og slipper bollen.
Dekk bollen godt med plastfilm og la deigen langtidsheve i kjøleskapet i minst 8 timer, gjerne natten over.
Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå på benken en halvtimes tid. Elt deigen raskt sammen og del den i to like deler.
Rull hvert emne ut til en tykk pølse, cirka 30 cm lang. Kjevle pølsen ut til et rektangel.
Smør leiven med rørte bringebær eller syltetøy. Riv marsipanen grovt og dryss marsipan og ekstra bringebær utover leiven.
Begynn fra den ene langsiden og rull sammen som en stram rullekake. Løft rullen over på et stekebrett med bakepapir. Pass på at skjøten blir liggende på undersiden.
Lag noen små pyntesnitt i stangen med en saks eller en skarp kniv. Dekk til med plastfilm og etterhev stangen i en times tid, eller til dobbel størrelse.
Pensle med egg og dryss over perlesukker og mandelflak. Stek stangen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter.
Avkjøl på rist. Litt ekstra melisglasur er helt topp!
Bon appetit!
Hell melken i en bakebolle. Tilsett smuldret gjær og løs opp gjæren i melken.
Tilsett sukker, kardemomme, salt, egg og mel. Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet, i cirka 10 minutter.
Tilsett smøret, litt etter litt, mens maskinen går. Elt videre i 10 minutter til deigen blir glatt, blank, elastisk og slipper bollen.
Dekk bollen godt med plastfilm og la deigen langtidsheve i kjøleskapet i minst 8 timer, gjerne natten over.
Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå på benken en halvtimes tid. Elt deigen raskt sammen og del den i to like deler.
Rull hvert emne ut til en tykk pølse, cirka 30 cm lang. Kjevle pølsen ut til et rektangel.
Smør leiven med rørte bringebær eller syltetøy. Riv marsipanen grovt og dryss marsipan og ekstra bringebær utover leiven.
Begynn fra den ene langsiden og rull sammen som en stram rullekake. Løft rullen over på et stekebrett med bakepapir. Pass på at skjøten blir liggende på undersiden.
Lag noen små pyntesnitt i stangen med en saks eller en skarp kniv. Dekk til med plastfilm og etterhev stangen i en times tid, eller til dobbel størrelse.
Pensle med egg og dryss over perlesukker og mandelflak. Stek stangen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter.
Avkjøl på rist. Litt ekstra melisglasur er helt topp!