På høsten er det populært å bake med eple! Her har jeg laget store, saftige kanelsnurrer med eplesyltetøy og eplebiter, som jeg i tillegg har fylt med luftig fløtekrem. Resultatet blir nydelige «eplekakeboller»!
Oppskriften gir 15 stk. Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
På høsten er det populært å bake med eple! Her har jeg laget store, saftige kanelsnurrer med eplesyltetøy og eplebiter, som jeg i tillegg har fylt med luftig fløtekrem. Resultatet blir nydelige «eplekakeboller»!
Oppskriften gir 15 stk. Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, firkantet leiv. Smør på eplesyltetøy. Skrell og rens eplet og skjær det opp i små biter. Fordel eplebitene over eplesyltetøyet. Dryss deretter over godt med kanel. Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget og pensle over bollene. Dryss over perlesukker. Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min. La eplebollene avkjøles til de er helt kalde.
Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker til en fast, luftig krem.
Del de avkjølte eplesnurrene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene og server!
Bon appetit!
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, firkantet leiv. Smør på eplesyltetøy. Skrell og rens eplet og skjær det opp i små biter. Fordel eplebitene over eplesyltetøyet. Dryss deretter over godt med kanel. Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget og pensle over bollene. Dryss over perlesukker. Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min. La eplebollene avkjøles til de er helt kalde.
Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker til en fast, luftig krem.
Del de avkjølte eplesnurrene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene og server!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto