Kanelsnurrer med vaniljekrem og bringebær

2 h 30 min
Lagret av 383 brukere
Kanelsnurrer med vaniljekrem og bringebær
Lagret av 383 brukere

Ingredienser

18
stk
  • 5 dl melk, lunken (cirka 25 grader)
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg, stort
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 160 g meierismør, romtemperert

Fyll og topping

  • 150 g meierismør, mykt
  • 150 g sukker
  • 3 ss kanel
  • 3 dl vaniljekrem
  • 3 dl bringebær, rørte
  • egg, sammenvispet til pensling
  • perlesukker, til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk, lunken (cirka 25 grader)
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg, stort
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 160 g meierismør, romtemperert

Fyll og topping

  • 150 g meierismør, mykt
  • 150 g sukker
  • 3 ss kanel
  • 3 dl vaniljekrem
  • 3 dl bringebær, rørte
  • egg, sammenvispet til pensling
  • perlesukker, til pynt (kan sløyfes)
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk.
La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene. Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 40 x 60 cm. Bland sammen brunt sukker og kanel. Pensle eller smør smøret jevnt utover leiven. Dryss over sukkerblandingen.
Brett den ene kortsiden inn mot midten, og den andre kortsiden over der igjen. Skjær leiven i 18 omtrent like store remser.
Hold remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke- og langfinger. Ta tak i enden på remsen og dra den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten.
Legg knutene over på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plastfilm og la snurrene heve i cirka 30 minutter.
Lag en fordypning midt på snurrene og fyll hver fordypning med en skje vaniljekrem og bringebær. La snurrene etterheve i ytterligere 10 minutter før de pensles med egg og drysses med perlesukker hvis ønskelig.
Bollene stekes midt i ovnen ved 215 grader, i 10-15 minutter. Avkjøles på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk.
La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene. Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 40 x 60 cm. Bland sammen brunt sukker og kanel. Pensle eller smør smøret jevnt utover leiven. Dryss over sukkerblandingen.
Brett den ene kortsiden inn mot midten, og den andre kortsiden over der igjen. Skjær leiven i 18 omtrent like store remser.
Hold remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke- og langfinger. Ta tak i enden på remsen og dra den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten.
Legg knutene over på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plastfilm og la snurrene heve i cirka 30 minutter.
Lag en fordypning midt på snurrene og fyll hver fordypning med en skje vaniljekrem og bringebær. La snurrene etterheve i ytterligere 10 minutter før de pensles med egg og drysses med perlesukker hvis ønskelig.
Bollene stekes midt i ovnen ved 215 grader, i 10-15 minutter. Avkjøles på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?