Hveteboller: «Kokosboller» med Napoleonskrem
Disse herlige gledesbollene er sterkt inspirert av Sørlandsboller, altså store luftige boller fylt med vaniljekrem og dekket med sjokolade. Jeg fylte de med napoleonskakekrem, rett og slett fordi det synes jeg er så vanvittig godt. Og gjett om bollene innfridde. Vanlige boller er topp det også, men en gang i blant er for mye av det gode helt perfekt! Tips: Lag en åpning (eller et hull) på undersiden av bollen ved hjelp av en kniv eller lignende - slik at det blir enklere å fylle bollene med krem. Istedenfor smeltet sjokolade kan du drysse bollene med melis.
Disse herlige gledesbollene er sterkt inspirert av Sørlandsboller, altså store luftige boller fylt med vaniljekrem og dekket med sjokolade. Jeg fylte de med napoleonskakekrem, rett og slett fordi det synes jeg er så vanvittig godt. Og gjett om bollene innfridde. Vanlige boller er topp det også, men en gang i blant er for mye av det gode helt perfekt! Tips: Lag en åpning (eller et hull) på undersiden av bollen ved hjelp av en kniv eller lignende - slik at det blir enklere å fylle bollene med krem. Istedenfor smeltet sjokolade kan du drysse bollene med melis.
Ingredienser
- 650 g hvetemel
- 100 g sukker
- 40 g fersk gjær
- 2 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3.5 dl melk
- 100 g meierismør, romtemperert
- egg, sammenvispet til pensling
Fyll og topping
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- 5 stykker eggeplomme
- 30 g maisenna
- 1 stk vaniljestang
- 2 ss rom, brun, evt. noen dråper romessens
- 2.5 plate(r) gelatin
- 2 dl fløte
- 250 g mørk sjokolade, smeltet
- kokosmasse, (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- 650 g hvetemel
- 100 g sukker
- 40 g fersk gjær
- 2 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3.5 dl melk
- 100 g meierismør, romtemperert
- egg, sammenvispet til pensling
Fyll og topping
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- 5 stykker eggeplomme
- 30 g maisenna
- 1 stk vaniljestang
- 2 ss rom, brun, evt. noen dråper romessens
- 2.5 plate(r) gelatin
- 2 dl fløte
- 250 g mørk sjokolade, smeltet
- kokosmasse, (kan sløyfes)
