Kanelboller med epler og kremostglasur er lun gjærbakst med masse smør, sukker, kanel og epler i svingene. I tillegg er de toppet med kremostglasur! Altså, vi snakker så mye av det gode at det nesten blir i overkant, men bare nesten. Denne oppskriften gir omlag 20 boller.
Kanelboller med epler og kremostglasur er lun gjærbakst med masse smør, sukker, kanel og epler i svingene. I tillegg er de toppet med kremostglasur! Altså, vi snakker så mye av det gode at det nesten blir i overkant, men bare nesten. Denne oppskriften gir omlag 20 boller.
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett smøret litt etter litt.
Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Skrell eplene til fyllet. Er skallet tynt, og veldig rødt, kan du la litt sitte igjen. Det gir en fin rosafarge til eplefyllet. Skjær eplene i små terninger.
Smelt 60 g smør i en stekepanne og fres eplebitene et par minutter. Dryss over 60 g sukker og la det syde et par minutter til – til eplebitene er knapt møre og det ligner en marmelade. Avkjøl.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 50 x 70 cm. Bland sammen brunt sukker og kanel. Pensle eller smør smøret jevnt utover leiven. Dryss over sukkerblandingen og fordel eplefyllet oppå der igjen.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 20-22 like store biter.
Legg snurrene over i en langpanne dekket med bakepapir, eller du kan fordele bollene i to mindre former. Det skal være litt luft mellom bollene, men ikke mer enn at de vokser sammen under heving.
Dekk med plastfolie og etterhev snurrene i cirka 45 minutter. Sett samtidig ovnen på 210 grader.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 20 minutter.
Rør sammen ost, melis og limesaft til en jevn og tyktflytende glasur. Smør glasuren over snurrene mens de fortsatt er varme. Kos deg!
Bon appetit!
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett smøret litt etter litt.
Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Skrell eplene til fyllet. Er skallet tynt, og veldig rødt, kan du la litt sitte igjen. Det gir en fin rosafarge til eplefyllet. Skjær eplene i små terninger.
Smelt 60 g smør i en stekepanne og fres eplebitene et par minutter. Dryss over 60 g sukker og la det syde et par minutter til – til eplebitene er knapt møre og det ligner en marmelade. Avkjøl.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 50 x 70 cm. Bland sammen brunt sukker og kanel. Pensle eller smør smøret jevnt utover leiven. Dryss over sukkerblandingen og fordel eplefyllet oppå der igjen.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 20-22 like store biter.
Legg snurrene over i en langpanne dekket med bakepapir, eller du kan fordele bollene i to mindre former. Det skal være litt luft mellom bollene, men ikke mer enn at de vokser sammen under heving.
Dekk med plastfolie og etterhev snurrene i cirka 45 minutter. Sett samtidig ovnen på 210 grader.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 20 minutter.
Rør sammen ost, melis og limesaft til en jevn og tyktflytende glasur. Smør glasuren over snurrene mens de fortsatt er varme. Kos deg!