Boller med blåbær og sitronkrem
Dette er nydelig bakst! Jeg bruker her såkalt fransk hvetedeig, som innebærer at mykt smør eltes inn i deigen til slutt. Det gjør bollene ekstra myke og gode, men du kan også lage disse bollene med annen type gjærdeig.
Fyllet som består av hjemmelaget sitronkrem og store blåbær, smaker både friskt og søtt på samme tid. Server med melisdryss eller ostekrem på toppen.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er nydelig bakst! Jeg bruker her såkalt fransk hvetedeig, som innebærer at mykt smør eltes inn i deigen til slutt. Det gjør bollene ekstra myke og gode, men du kan også lage disse bollene med annen type gjærdeig.
Fyllet som består av hjemmelaget sitronkrem og store blåbær, smaker både friskt og søtt på samme tid. Server med melisdryss eller ostekrem på toppen.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Gjærdeig
- 50 g gjær
- 6 dl melk
- 1 stk egg
- 2.5 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1.65 l hvetemel
- 150 g smør
sitronkrem
- 4 stk eggeplomme
- 150 g sukker
- 1 dl sitronsaft, presset
- 2 ts sitronskall, revet
- 1 ss maisenna
- 100 g smør
Fyll
- 200 g blåbær, store
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Pynt
- 1 ss melis
Slik gjør du:
Gjærdeig
- 50 g gjær
- 6 dl melk
- 1 stk egg
- 2.5 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1.65 l hvetemel
- 150 g smør
sitronkrem
- 4 stk eggeplomme
- 150 g sukker
- 1 dl sitronsaft, presset
- 2 ts sitronskall, revet
- 1 ss maisenna
- 100 g smør
Fyll
- 200 g blåbær, store
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Pynt
- 1 ss melis

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto