Boller med crème fraîche og bær

3 timer

Store, myke hveteboller som fylles med crème fraîche og bær, blir sommerlige og utrolig gode! 

Jeg har her brukt en blanding av bringebær og blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best og har tilgjengelig. 

Dryss på godt med sukker til slutt - det gir ekstra deilige boller!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

651 har lagret denne
Boller med crème fraîche og bær

Store, myke hveteboller som fylles med crème fraîche og bær, blir sommerlige og utrolig gode! 

Jeg har her brukt en blanding av bringebær og blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best og har tilgjengelig. 

Dryss på godt med sukker til slutt - det gir ekstra deilige boller!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

651 har lagret denne
12
porsjoner

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel

Fyll

  • 4 dl creme fraiche
  • 200 g bringebær
  • 300 g blåbær

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 dl sukker
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel

Fyll

  • 4 dl creme fraiche
  • 200 g bringebær
  • 300 g blåbær

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 dl sukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?