Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Bon appetit!
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.