Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle deigen ut til en stor firkant på et stykke bakepapir som er like stort som en stekeplate. Bruk en kniv eller pizzarulle til å markere forsiktig tre lengder på firkanten (det er ikke meningen at du skal skjære i deigen, bare risse svakt i den så du får markert oppdelingen).
Skjær cirka 2 cm brede striper i deigen på hver side som går helt inn til den midterste delen. Det er viktig at dette gjøres symmetrisk og at det blir like mange striper på hver side.
Legg vaniljekrem langs med midtfeltet. Dryss over hakket melkesjokolade.
Så starter brettingen: Start med å brette hele den nederste lengden (både midten og stripene på hver side) over fyllet for å pakke det godt inn (ellers renner fyllet ut av fletten under stekingen). La deigstripene på hver side ligge litt på skrå oppover. Brett så én stripe fra den ene siden over fyllet og over på den andre siden. Gjør det samme med en deigstripe fra den andre siden. Gjenta dette med alle stripene på hver side av midtfeltet, annen hver gang fra hver side, så du får et fint og tett flettemønster over fyllet.
Den øverste lengden bretter du nedover (både midten og stripene på sidene) slik at fyllet pakkes godt inn med deig også på enden.
La fletten heve i én time. Pensle over med egg som er vispet lett sammen med melk og dryss over perlesukker.
Stek fletten midt i ovnen på 225 grader i cirka 15-20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl fletten i en halvtime før du deler den i tykke skiver og serverer den.
Bon appetit!
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle deigen ut til en stor firkant på et stykke bakepapir som er like stort som en stekeplate. Bruk en kniv eller pizzarulle til å markere forsiktig tre lengder på firkanten (det er ikke meningen at du skal skjære i deigen, bare risse svakt i den så du får markert oppdelingen).
Skjær cirka 2 cm brede striper i deigen på hver side som går helt inn til den midterste delen. Det er viktig at dette gjøres symmetrisk og at det blir like mange striper på hver side.
Legg vaniljekrem langs med midtfeltet. Dryss over hakket melkesjokolade.
Så starter brettingen: Start med å brette hele den nederste lengden (både midten og stripene på hver side) over fyllet for å pakke det godt inn (ellers renner fyllet ut av fletten under stekingen). La deigstripene på hver side ligge litt på skrå oppover. Brett så én stripe fra den ene siden over fyllet og over på den andre siden. Gjør det samme med en deigstripe fra den andre siden. Gjenta dette med alle stripene på hver side av midtfeltet, annen hver gang fra hver side, så du får et fint og tett flettemønster over fyllet.
Den øverste lengden bretter du nedover (både midten og stripene på sidene) slik at fyllet pakkes godt inn med deig også på enden.
La fletten heve i én time. Pensle over med egg som er vispet lett sammen med melk og dryss over perlesukker.
Stek fletten midt i ovnen på 225 grader i cirka 15-20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl fletten i en halvtime før du deler den i tykke skiver og serverer den.