Til hovedinnhold

Enkel wienerstang

45 min

Mange kvier seg for å lage hjemmelagde wienerbrød, og det er heller ikke det letteste å få til, men med ferdigkjøpt butterdeig blir det raskt og enkelt som bare det! Butterdeig kjøpes frossen og ferdig oppdelt i plater, og tiner på noen minutter.

Her har jeg lagt butterdeigsplater etter hverandre slik at de danner lekre wienerbrødstenger. Jeg har brukt makrondeig og vaniljekrem som fyll, som smaker fantastisk godt, men fyllet kan du variere etter ønske. 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 593 brukere
Enkel wienerstang

Mange kvier seg for å lage hjemmelagde wienerbrød, og det er heller ikke det letteste å få til, men med ferdigkjøpt butterdeig blir det raskt og enkelt som bare det! Butterdeig kjøpes frossen og ferdig oppdelt i plater, og tiner på noen minutter.

Her har jeg lagt butterdeigsplater etter hverandre slik at de danner lekre wienerbrødstenger. Jeg har brukt makrondeig og vaniljekrem som fyll, som smaker fantastisk godt, men fyllet kan du variere etter ønske. 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 593 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 plate(r) butterdeig

Fyll

  • 1 pakke makronfyll
  • 3 ss vann
  • 5 dl vaniljekrem

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 50 g mandelflak
  • 3 ss perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 plate(r) butterdeig

Fyll

  • 1 pakke makronfyll
  • 3 ss vann
  • 5 dl vaniljekrem

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 50 g mandelflak
  • 3 ss perlesukker
Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar cirka 15 minutter.
Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.
Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.
Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.
Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.
Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet. Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.
Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet. Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.
Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.
woman cooking

Bon appetit!

Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar cirka 15 minutter.
Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.
Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.
Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.
Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.
Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet. Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.
Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet. Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.
Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?