Sjokoladeboller: Hveteboller med sjokolade

2 t 30 min

Lag myke hveteboller med kakao og sjokoladebiter! Da får du kjempegode sjokoladeboller. 

Oppskriften gir cirka 40 boller. Hvis du ønsker færre boller, er det bare å halvere oppskriften. 

Sjokoladebollene er kjempefine å fryse. Ved tining kan de varmes i noen minutter i ovnen og så gis et nytt melisdryss, så smaker de som nystekte igjen.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

161 har lagret denne
Sjokoladeboller: Hveteboller med sjokolade

Lag myke hveteboller med kakao og sjokoladebiter! Da får du kjempegode sjokoladeboller. 

Oppskriften gir cirka 40 boller. Hvis du ønsker færre boller, er det bare å halvere oppskriften. 

Sjokoladebollene er kjempefine å fryse. Ved tining kan de varmes i noen minutter i ovnen og så gis et nytt melisdryss, så smaker de som nystekte igjen.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

161 har lagret denne
12
porsjoner
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 2 dl bakekakao
  • 3 ss vaniljesukker
  • 100 g gjær
  • 1.4 kg hvetemel, ev. noe ekstra til utbakingen

Fyll

  • 300 g kokesjokolade, grovt hakket

Pynt

  • 2 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 2 dl bakekakao
  • 3 ss vaniljesukker
  • 100 g gjær
  • 1.4 kg hvetemel, ev. noe ekstra til utbakingen

Fyll

  • 300 g kokesjokolade, grovt hakket

Pynt

  • 2 ss melis
Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kna grovt hakket kokesjokolade inn i deigen så sjokoladebitene blir jevnt fordelt i deigen. Bruk eventuelt noe ekstra hvetemel til utbakingen hvis deigen kjennes for bløt. Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve lunt i 1 time.
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Kna grovt hakket kokesjokolade inn i deigen så sjokoladebitene blir jevnt fordelt i deigen. Bruk eventuelt noe ekstra hvetemel til utbakingen hvis deigen kjennes for bløt. Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve lunt i 1 time.
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?