Sjokoladeboller: Hveteboller med sjokolade
Lag myke hveteboller med kakao og sjokoladebiter! Da får du kjempegode sjokoladeboller.
Oppskriften gir cirka 40 boller. Hvis du ønsker færre boller, er det bare å halvere oppskriften.
Sjokoladebollene er kjempefine å fryse. Ved tining kan de varmes i noen minutter i ovnen og så gis et nytt melisdryss, så smaker de som nystekte igjen.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lag myke hveteboller med kakao og sjokoladebiter! Da får du kjempegode sjokoladeboller.
Oppskriften gir cirka 40 boller. Hvis du ønsker færre boller, er det bare å halvere oppskriften.
Sjokoladebollene er kjempefine å fryse. Ved tining kan de varmes i noen minutter i ovnen og så gis et nytt melisdryss, så smaker de som nystekte igjen.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 2 dl bakekakao
- 3 ss vaniljesukker
- 100 g gjær
- 1.4 kg hvetemel, ev. noe ekstra til utbakingen
Fyll
- 300 g kokesjokolade, grovt hakket
Pynt
- 2 ss melis
- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 2 dl bakekakao
- 3 ss vaniljesukker
- 100 g gjær
- 1.4 kg hvetemel, ev. noe ekstra til utbakingen
Fyll
- 300 g kokesjokolade, grovt hakket
Pynt
- 2 ss melis
