Sjokoladeboller: Boller med kvikk lunsj-sjokolade

2 h 30 min
Lagret av 620 brukere
Sjokoladeboller: Boller med kvikk lunsj-sjokolade
Lagret av 620 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g melkesjokolade, med Kvikk Lunsj-biter

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g melkesjokolade, med Kvikk Lunsj-biter

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.
Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.
Hakk sjokolade og kna inn i deigen.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.
Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.
Hakk sjokolade og kna inn i deigen.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?