Marsipanboller: Boller med marsipan, bringebær og sjokolade

2 timer

Marsipanboller med bringebær og sjokolade er like godt som det høres ut som! Hvis du ønsker kun smak av bringebær og marsipan kan du droppe den finrevede sjokoladen. Når det kommer til valg av marsipan anbefales det at du velger den med mest mulig mandel.

380 har lagret denne
Marsipanboller: Boller med marsipan, bringebær og sjokolade

Marsipanboller med bringebær og sjokolade er like godt som det høres ut som! Hvis du ønsker kun smak av bringebær og marsipan kan du droppe den finrevede sjokoladen. Når det kommer til valg av marsipan anbefales det at du velger den med mest mulig mandel.

380 har lagret denne
8
porsjoner
  • 800 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 5 dl melk
  • 150 g smør, i terninger

Fyll

  • 120 g bringebærsyltetøy
  • 150 g marsipan
  • 50 g mørk sjokolade, kan sløyfes
  • egg, til pensling
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 5 dl melk
  • 150 g smør, i terninger

Fyll

  • 120 g bringebærsyltetøy
  • 150 g marsipan
  • 50 g mørk sjokolade, kan sløyfes
  • egg, til pensling
Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til cirka 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig, cirka 10 minutter. Sett til heving.
Når deigen har doblet størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 65×40 centimeter.
Smør på syltetøy over hele leiven. Legg på små biter av marsipan og hvis du ønsker finrevet sjokolade. Dette kan sløyfes om du kun ønsker smak av marsipan og bringebær.
Rull deigen sammen til en pølse og del opp i biter. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 45 min. Hvis du vil at bollene skal "flyte sammen " som på bildet legger du de litt tettere sammen enn du vanligvis gjør.
Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med egg og stek i cirka 12-15 min til de er gylne. (Steketid vil variere fra ovn til ovn)
woman cooking

Bon appetit!

Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til cirka 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig, cirka 10 minutter. Sett til heving.
Når deigen har doblet størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 65×40 centimeter.
Smør på syltetøy over hele leiven. Legg på små biter av marsipan og hvis du ønsker finrevet sjokolade. Dette kan sløyfes om du kun ønsker smak av marsipan og bringebær.
Rull deigen sammen til en pølse og del opp i biter. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 45 min. Hvis du vil at bollene skal "flyte sammen " som på bildet legger du de litt tettere sammen enn du vanligvis gjør.
Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med egg og stek i cirka 12-15 min til de er gylne. (Steketid vil variere fra ovn til ovn)
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?