Vår nordlandslefse er en god, gammeldags oppskrift fra Nikka Grønning fra Valldal. Den passer akkurat like godt til jul og fest som på en vanlig hverdag. Dersom fyllet blir for tykt, kan du tilsette litt og litt melk til konsistensen igjen blir som sirup. Legg gjerne på godt med fyll.
Vår nordlandslefse er en god, gammeldags oppskrift fra Nikka Grønning fra Valldal. Den passer akkurat like godt til jul og fest som på en vanlig hverdag. Dersom fyllet blir for tykt, kan du tilsette litt og litt melk til konsistensen igjen blir som sirup. Legg gjerne på godt med fyll.
Elt sammen, men behold deigen litt seig. Bruk lite mel.
Bak ut til deigen er ca. syv millimeter høy.
Bruk en boks eller lignende til å trykke ut ca. 12 centimeter store rundinger (eller andre former). Stek deretter i ovn på 175 grader, i ca ti minutter. Emnene poser noe i ovnen, så legg dem med litt mellomrom. Avkjøl på rist.
Fyllet kokes til sirup. Dette tar noe tid, så ha tålmodighet. Bruk gjerne rød konditorfarge slik det blir litt julestemning over baksten.
Smør fyll på en lefse og legg en annen lefse oppå. Fyllet vil stivne når det blir kaldere, og limer lefsene sammen. Oppbevares kaldt.
Skjær opp som en pizza og nyt.
Bon appetit!
Elt sammen, men behold deigen litt seig. Bruk lite mel.
Bak ut til deigen er ca. syv millimeter høy.
Bruk en boks eller lignende til å trykke ut ca. 12 centimeter store rundinger (eller andre former). Stek deretter i ovn på 175 grader, i ca ti minutter. Emnene poser noe i ovnen, så legg dem med litt mellomrom. Avkjøl på rist.
Fyllet kokes til sirup. Dette tar noe tid, så ha tålmodighet. Bruk gjerne rød konditorfarge slik det blir litt julestemning over baksten.
Smør fyll på en lefse og legg en annen lefse oppå. Fyllet vil stivne når det blir kaldere, og limer lefsene sammen. Oppbevares kaldt.