Nordlandslefse

60 min

Vår nordlandslefse er en god, gammeldags oppskrift fra Nikka Grønning fra Valldal. Den passer akkurat like godt til jul og fest som på en vanlig hverdag. Dersom fyllet blir for tykt, kan du tilsette litt og litt melk til konsistensen igjen blir som sirup. Legg gjerne på godt med fyll.

353 har lagret denne
Nordlandslefse

Vår nordlandslefse er en god, gammeldags oppskrift fra Nikka Grønning fra Valldal. Den passer akkurat like godt til jul og fest som på en vanlig hverdag. Dersom fyllet blir for tykt, kan du tilsette litt og litt melk til konsistensen igjen blir som sirup. Legg gjerne på godt med fyll.

353 har lagret denne
12
porsjoner
  • 1 kg mel
  • 2.5 dl sukker
  • 1 ss Hjortetakksalt
  • 1 klype vaniljesukker, Bare litt
  • 200 g margarin
  • 7.5 dl melk
  • 2.5 dl sirup

Fyll

  • 3.5 dl melk
  • 6.5 dl sukker
  • 3 ss smør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg mel
  • 2.5 dl sukker
  • 1 ss Hjortetakksalt
  • 1 klype vaniljesukker, Bare litt
  • 200 g margarin
  • 7.5 dl melk
  • 2.5 dl sirup

Fyll

  • 3.5 dl melk
  • 6.5 dl sukker
  • 3 ss smør
Elt sammen, men behold deigen litt seig. Bruk lite mel.
Bak ut til deigen er ca. syv millimeter høy.
Bruk en boks eller lignende til å trykke ut ca. 12 centimeter store rundinger (eller andre former). Stek deretter i ovn på 175 grader, i ca ti minutter. Emnene poser noe i ovnen, så legg dem med litt mellomrom. Avkjøl på rist.
Fyllet kokes til sirup. Dette tar noe tid, så ha tålmodighet. Bruk gjerne rød konditorfarge slik det blir litt julestemning over baksten.
Smør fyll på en lefse og legg en annen lefse oppå. Fyllet vil stivne når det blir kaldere, og limer lefsene sammen. Oppbevares kaldt.
Skjær opp som en pizza og nyt.
woman cooking

Bon appetit!

Elt sammen, men behold deigen litt seig. Bruk lite mel.
Bak ut til deigen er ca. syv millimeter høy.
Bruk en boks eller lignende til å trykke ut ca. 12 centimeter store rundinger (eller andre former). Stek deretter i ovn på 175 grader, i ca ti minutter. Emnene poser noe i ovnen, så legg dem med litt mellomrom. Avkjøl på rist.
Fyllet kokes til sirup. Dette tar noe tid, så ha tålmodighet. Bruk gjerne rød konditorfarge slik det blir litt julestemning over baksten.
Smør fyll på en lefse og legg en annen lefse oppå. Fyllet vil stivne når det blir kaldere, og limer lefsene sammen. Oppbevares kaldt.
Skjær opp som en pizza og nyt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?