Til hovedinnhold

Hardinglefse

1 h 30 min

Oppskriften på hardinglefse får du fra Nikka Grønning fra Valldal. Lefsene stekes på steketakke eller bakstehelle. Denne oppskriften gir deg rundt 100 lefser. 

Lagret av 402 brukere
Hardinglefse

Oppskriften på hardinglefse får du fra Nikka Grønning fra Valldal. Lefsene stekes på steketakke eller bakstehelle. Denne oppskriften gir deg rundt 100 lefser. 

Lagret av 402 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl fløte
  • 3 dl seterrømme
  • 50 g fersk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 3 ss Hjortetakksalt
  • 1.5 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 l kulturmelk
  • 150 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl fløte
  • 3 dl seterrømme
  • 50 g fersk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 3 ss Hjortetakksalt
  • 1.5 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 l kulturmelk
  • 150 g smør
Egg, sukker, fløte, rømme, og fersk gjær piskes sammen.
Sett frem to kilo hvetemel. Ha cirka en og en halv kilo siktet hvetemel i en stor bakebolle. Gjem en halv kilo hvetemel til utbakingen.
Bland i tre spiseskjeer hjortetakksalt, 1 og en halv teskje natron og en teskje salt. Tøm en liter kulturmelk i egg- og fløteblandingen. Tilsett så melblandingen. Ha også i 150 gram smeltet smør.
Jobb deigen sammen, men bare litt. Dersom du elter for hardt, blir deigen seig, og det skal den ikke være.
Lag tynne emner på cirka 100 gram og legg dem på brett under plast. Stekes på takke eller bakstehelle.
Kan smøres og nytes med en god smørkrem laget av 300 gram temperert smør, 150 gram melis og 2 teskjeer kanel.
woman cooking

Bon appetit!

Egg, sukker, fløte, rømme, og fersk gjær piskes sammen.
Sett frem to kilo hvetemel. Ha cirka en og en halv kilo siktet hvetemel i en stor bakebolle. Gjem en halv kilo hvetemel til utbakingen.
Bland i tre spiseskjeer hjortetakksalt, 1 og en halv teskje natron og en teskje salt. Tøm en liter kulturmelk i egg- og fløteblandingen. Tilsett så melblandingen. Ha også i 150 gram smeltet smør.
Jobb deigen sammen, men bare litt. Dersom du elter for hardt, blir deigen seig, og det skal den ikke være.
Lag tynne emner på cirka 100 gram og legg dem på brett under plast. Stekes på takke eller bakstehelle.
Kan smøres og nytes med en god smørkrem laget av 300 gram temperert smør, 150 gram melis og 2 teskjeer kanel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?