«Verdens beste» kanelfletter
Fersk gjærbakst er noe av det beste jeg vet om. Hvem elsker vel ikke boller med kanel og sukker? Disse flettene faller i smak hos alle! Oppskriften har jeg brukt i en årrekke og gir alltid saftige boller.
En viktig ting når du lager gjærbakst er å la deigen elte minst 15-20 minutter og heve en god time. Oppskriften kan brukes til å lage kanelfletter, skoleboller, kringler og annet godt.
Oppskriften gir cirka 20 kanelfletter.
Fersk gjærbakst er noe av det beste jeg vet om. Hvem elsker vel ikke boller med kanel og sukker? Disse flettene faller i smak hos alle! Oppskriften har jeg brukt i en årrekke og gir alltid saftige boller.
En viktig ting når du lager gjærbakst er å la deigen elte minst 15-20 minutter og heve en god time. Oppskriften kan brukes til å lage kanelfletter, skoleboller, kringler og annet godt.
Oppskriften gir cirka 20 kanelfletter.
Ingredienser
- 1 kg hvetemel, + litt til utbaking
- 2 dl sukker
- 3 ts havsalt
- 4 ts kardemomme, malt
- 50 g fersk gjær
- 1 stk egg
- 7 dl melk, lunken, cirka 30 grader
- 150 g smør, romtemperert, i biter
Fyll
- kanel, malt
- sukker
- smør, mykt
til pensling
- egg
Slik gjør du:
- 1 kg hvetemel, + litt til utbaking
- 2 dl sukker
- 3 ts havsalt
- 4 ts kardemomme, malt
- 50 g fersk gjær
- 1 stk egg
- 7 dl melk, lunken, cirka 30 grader
- 150 g smør, romtemperert, i biter
Fyll
- kanel, malt
- sukker
- smør, mykt
til pensling
- egg
