Berlinerboller med eplemos

2 h
Lagret av 108 brukere
Berlinerboller med eplemost på svart fat
Lagret av 108 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 dl egg, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 600 g hvetemel
  • 1.5 l olje, eller smult, til fritering
  • 1 stk kanelstang

Pynt

  • sukker, Til å vende de nystekte bollene i

Eplemos

  • 8 stk eple
  • 1 dl sukker, evt. litt mer
  • 1 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, del i to og skrap ut frøene

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 dl egg, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 600 g hvetemel
  • 1.5 l olje, eller smult, til fritering
  • 1 stk kanelstang

Pynt

  • sukker, Til å vende de nystekte bollene i

Eplemos

  • 8 stk eple
  • 1 dl sukker, evt. litt mer
  • 1 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, del i to og skrap ut frøene
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til cirka 30 grader. Løs opp gjæren i væsken og visp inn eggene. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett gjærblandingen. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin til deigen blir jevn og elastisk.
Dryss litt mel over deigen, dekk til med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til en cirka 2 cm tykk leiv på et godt melet bakebord. Trykk ut passe store sirkler (cirka 8-10 cm i diameter) med en rund utstikker eller et glass. Etterhev bollene i cirka 15 minutter. Varm smult eller olje til cirka 165 grader i en frityrgryte eller en tykkbunnet gryte med høye kanter (sjekk eventuelt at frityren er passe varm med en deigklump: Det skal frese godt når du legger den i, men den må ikke bli brun med en gang). Løft bollene, kun noen få om gangen, forsiktig opp og over i frityren. Stek bollene gylne på begge sider. Rull de nystekte bollene i sukker.
Fyll de ferdigstekte bollene med eplemos ved hjelp av en sprøytepose. Dette er egentlig litt juks, men enklere å lykkes med.

Eplemos

Rens eplene og skjær dem i grove biter. Ha eplebitene, sukker og vann i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp å la det småkoke til eplebitene er helt møre.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til cirka 30 grader. Løs opp gjæren i væsken og visp inn eggene. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett gjærblandingen. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin til deigen blir jevn og elastisk.
Dryss litt mel over deigen, dekk til med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til en cirka 2 cm tykk leiv på et godt melet bakebord. Trykk ut passe store sirkler (cirka 8-10 cm i diameter) med en rund utstikker eller et glass. Etterhev bollene i cirka 15 minutter. Varm smult eller olje til cirka 165 grader i en frityrgryte eller en tykkbunnet gryte med høye kanter (sjekk eventuelt at frityren er passe varm med en deigklump: Det skal frese godt når du legger den i, men den må ikke bli brun med en gang). Løft bollene, kun noen få om gangen, forsiktig opp og over i frityren. Stek bollene gylne på begge sider. Rull de nystekte bollene i sukker.
Fyll de ferdigstekte bollene med eplemos ved hjelp av en sprøytepose. Dette er egentlig litt juks, men enklere å lykkes med.

Eplemos

Rens eplene og skjær dem i grove biter. Ha eplebitene, sukker og vann i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp å la det småkoke til eplebitene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?