Snickersboller
2 timer
Hvetebakst er kanskje noe av det beste som finnes, og når du kombinerer det med sjokolade så er det bare å gi etter først som sist.
Disse snickersbollene er bare helt fantastisk gode! Kombinasjonen av luftige boller og smak av karamell og nøtter er en garantert suksess, så her er det bare å sette i gang å bake.
Oppskriften gir cirka 20 boller.
2477 har lagret denne
Foto: Lene Engelstad
Hvetebakst er kanskje noe av det beste som finnes, og når du kombinerer det med sjokolade så er det bare å gi etter først som sist.
Disse snickersbollene er bare helt fantastisk gode! Kombinasjonen av luftige boller og smak av karamell og nøtter er en garantert suksess, så her er det bare å sette i gang å bake.
Oppskriften gir cirka 20 boller.
2477 har lagret denne
1
porsjoner
- 800 g hvetemel
- 175 g sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts Hjortetakksalt
- 5 dl melk
- 150 g smør, I terninger
Fyll
- 150 g Snickers, Grovhakket
- 100 g smør, Romtemperert
- egg, Til pensling
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g hvetemel
- 175 g sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts Hjortetakksalt
- 5 dl melk
- 150 g smør, I terninger
Fyll
- 150 g Snickers, Grovhakket
- 100 g smør, Romtemperert
- egg, Til pensling
Bland tørrvarene i en bolle.
Varm melk til cirka 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig, cirka 10 minutter.
Sett til heving. Når deigen har doblet størrelse kjevler du ut et rektangel på ca. 65×40 centimeter.
Bre over et lag med smør og dryss over grovhakket Snickers.
Brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette.
Skjær remser og tvinn hver av dem før du slår en knute. Er sjokoladen på vei til å falle ut er det bare å trykke den lett på plass i deigen igjen.
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 45 min.
Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle snurrene med egg og stek i cirka12-15 min til de er gylne. Steketid vil variere fra ovn til ovn.

Bon appetit!
Bland tørrvarene i en bolle.
Varm melk til cirka 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig, cirka 10 minutter.
Sett til heving. Når deigen har doblet størrelse kjevler du ut et rektangel på ca. 65×40 centimeter.
Bre over et lag med smør og dryss over grovhakket Snickers.
Brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette.
Skjær remser og tvinn hver av dem før du slår en knute. Er sjokoladen på vei til å falle ut er det bare å trykke den lett på plass i deigen igjen.
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 45 min.
Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle snurrene med egg og stek i cirka12-15 min til de er gylne. Steketid vil variere fra ovn til ovn.