Bollekake med vaniljekrem
3 h 30 min
Bollekake med vaniljekrem er laget av luftige hveteboller med rosiner, som er satt sammen tett i tett i en form. Under stekingen vokser bollene sammen til en bollekake. Vaniljekrem mellom bollene og melisglasur med vanilje på toppen gjør bollene deilig klissete, og smaken blir aldeles himmelsk!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lagret av 771 brukere
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Bollekake med vaniljekrem er laget av luftige hveteboller med rosiner, som er satt sammen tett i tett i en form. Under stekingen vokser bollene sammen til en bollekake. Vaniljekrem mellom bollene og melisglasur med vanilje på toppen gjør bollene deilig klissete, og smaken blir aldeles himmelsk!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lagret av 771 brukere
Ingredienser
12
porsjoner
Hveteboller med rosiner
- 25 g gjær
- 2 dl melk
- 50 g sukker
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljepasta
- 1 ts kardemomme
- 450 g hvetemel
- 75 g smør
- 2 dl rosiner
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Glasur
- 3 dl melis
- 2 ss melk
- 1 ts vaniljepasta
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Hveteboller med rosiner
- 25 g gjær
- 2 dl melk
- 50 g sukker
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljepasta
- 1 ts kardemomme
- 450 g hvetemel
- 75 g smør
- 2 dl rosiner
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Glasur
- 3 dl melis
- 2 ss melk
- 1 ts vaniljepasta
Smuldre gjæren i en bolle.
Varm opp melken til den er lunken (37 grader). Løs gjæren opp i melken og tilsett sukker, egg, vanilje, kardemomme og hvetemelet.
Elt deigen godt sammen - gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Tilsett mykt smør og elt deigen videre i cirka 10 minutter, til den er fast og elastisk. La deigen heve i 1 time.
Del den hevede deigen i 12 emner. Kna rosiner inn i hvert emne og form runde boller.
Ha disse i en smurt ildfast form eller liten langpanne som er cirka 20x30 centimeter. La bollene etterheve i 40 minutter.
Legg vaniljekremen i klatter mellom bollene i formen. Dryss over noen flere rosiner.
Stek bollekaken midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at bollene er gylne og gjennomstekte i midten.
Rør melis, vann og vaniljepasta sammen til en melisglasur og fordel på toppen av bollene før servering.

Bon appetit!
Smuldre gjæren i en bolle.
Varm opp melken til den er lunken (37 grader). Løs gjæren opp i melken og tilsett sukker, egg, vanilje, kardemomme og hvetemelet.
Elt deigen godt sammen - gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Tilsett mykt smør og elt deigen videre i cirka 10 minutter, til den er fast og elastisk. La deigen heve i 1 time.
Del den hevede deigen i 12 emner. Kna rosiner inn i hvert emne og form runde boller.
Ha disse i en smurt ildfast form eller liten langpanne som er cirka 20x30 centimeter. La bollene etterheve i 40 minutter.
Legg vaniljekremen i klatter mellom bollene i formen. Dryss over noen flere rosiner.
Stek bollekaken midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at bollene er gylne og gjennomstekte i midten.
Rør melis, vann og vaniljepasta sammen til en melisglasur og fordel på toppen av bollene før servering.