Disse nydelige kanelbollene er fylt med hjemmelaget salt karamell. En perfekt vri på de klassiske kanelsnurrene med smør, sukker og kanel. Oppskrift og foto: Pernille Askemyr Olsen
Disse nydelige kanelbollene er fylt med hjemmelaget salt karamell. En perfekt vri på de klassiske kanelsnurrene med smør, sukker og kanel. Oppskrift og foto: Pernille Askemyr Olsen
Melk, smør og melis kokes opp slik til smøret er smeltet. Avkjøl væsken til den er cirka 37 grader. Smuldre gjæren i melkeblandingen og rør til den er løst opp.
Bland inn det tørre og elt deigen godt til den er passe fast og smidig. Deigen skal ikke være for klissete, men fin å jobbe med. Juster eventuelt med mer mel.
Hev deigen under plast på et lunt sted i 60-90 minutter eller til den er doblet i størrelse.
Kjevle deigen til en rektangel på et underlag og smør et tynt lag med den avkjølte karamellen (se egen oppskrift) over hele deigen. Brett så den ene langsiden inn mot midten. Brett den resterende langsiden over den andre slik at det blir tre lag med deig og karamellfyll. Skjær strimler på ca. 2 cm. Dra litt i strimlene. Hold den ene enden fast mens du tvinner den andre rundt og rull den rundt to fingre slik at det blir en fin knute. Fest enden pent under. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i 45-60 min. Stek midt i ovnen på over-og undervarme i ca 220 grader i 8-10 minutter eller til de er gylne. Pynt evt med melis og grovhakkede peanøtter, pekannøtter eller valnøtter
Karamell: Bland alt sammen og kok opp i en kjele. La det småkoke et lite minutt før du setter karamellen kaldt i 1-2 timer slik at den blir godt avkjølt. Vær forsiktig når du lager karamell- den blir glovarm.
Bon appetit!
Melk, smør og melis kokes opp slik til smøret er smeltet. Avkjøl væsken til den er cirka 37 grader. Smuldre gjæren i melkeblandingen og rør til den er løst opp.
Bland inn det tørre og elt deigen godt til den er passe fast og smidig. Deigen skal ikke være for klissete, men fin å jobbe med. Juster eventuelt med mer mel.
Hev deigen under plast på et lunt sted i 60-90 minutter eller til den er doblet i størrelse.
Kjevle deigen til en rektangel på et underlag og smør et tynt lag med den avkjølte karamellen (se egen oppskrift) over hele deigen. Brett så den ene langsiden inn mot midten. Brett den resterende langsiden over den andre slik at det blir tre lag med deig og karamellfyll. Skjær strimler på ca. 2 cm. Dra litt i strimlene. Hold den ene enden fast mens du tvinner den andre rundt og rull den rundt to fingre slik at det blir en fin knute. Fest enden pent under. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i 45-60 min. Stek midt i ovnen på over-og undervarme i ca 220 grader i 8-10 minutter eller til de er gylne. Pynt evt med melis og grovhakkede peanøtter, pekannøtter eller valnøtter
Karamell: Bland alt sammen og kok opp i en kjele. La det småkoke et lite minutt før du setter karamellen kaldt i 1-2 timer slik at den blir godt avkjølt. Vær forsiktig når du lager karamell- den blir glovarm.