Appelsinboller med vaniljekrem
Det er tid for påske og store, saftige appelsiner! Også bakverk blir fantastisk godt med appelsiner.
Her har jeg laget store, myke hveteboller med mild appelsinsmak. Jeg har fylt dem med vaniljekrem og pyntet topplokket med melisglasur tilsatt presset appelsinsaft.
Bollene blir skikkelig myke og luftige, og smakene appelsin og vanilje harmonerer veldig godt sammen!
Oppskriften gir 40 stykker
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Det er tid for påske og store, saftige appelsiner! Også bakverk blir fantastisk godt med appelsiner.
Her har jeg laget store, myke hveteboller med mild appelsinsmak. Jeg har fylt dem med vaniljekrem og pyntet topplokket med melisglasur tilsatt presset appelsinsaft.
Bollene blir skikkelig myke og luftige, og smakene appelsin og vanilje harmonerer veldig godt sammen!
Oppskriften gir 40 stykker
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 1 l helmelk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 1.5 kg hvetemel
Fyll
- 7 dl vaniljekrem
Glasur
- 5 dl melis
- 3 ss appelsinsaft, presset
Pynt
- 5 ss kakestrøssel
Slik gjør du:
- 1 l helmelk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 1.5 kg hvetemel
Fyll
- 7 dl vaniljekrem
Glasur
- 5 dl melis
- 3 ss appelsinsaft, presset
Pynt
- 5 ss kakestrøssel
