Til hovedinnhold

Appelsinboller med vaniljekrem

3 h

Det er tid for påske og store, saftige appelsiner! Også bakverk blir fantastisk godt med appelsiner.
Her har jeg laget store, myke hveteboller med mild appelsinsmak. Jeg har fylt dem med vaniljekrem og pyntet topplokket med melisglasur tilsatt presset appelsinsaft.
Bollene blir skikkelig myke og luftige, og smakene appelsin og vanilje harmonerer veldig godt sammen!
Oppskriften gir 40 stykker
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 236 brukere
Appelsinboller med vaniljekrem

Det er tid for påske og store, saftige appelsiner! Også bakverk blir fantastisk godt med appelsiner.
Her har jeg laget store, myke hveteboller med mild appelsinsmak. Jeg har fylt dem med vaniljekrem og pyntet topplokket med melisglasur tilsatt presset appelsinsaft.
Bollene blir skikkelig myke og luftige, og smakene appelsin og vanilje harmonerer veldig godt sammen!
Oppskriften gir 40 stykker
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 236 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 1 l helmelk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 7 dl vaniljekrem

Glasur

  • 5 dl melis
  • 3 ss appelsinsaft, presset

Pynt

  • 5 ss kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l helmelk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 7 dl vaniljekrem

Glasur

  • 5 dl melis
  • 3 ss appelsinsaft, presset

Pynt

  • 5 ss kakestrøssel
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i fint revet appelsinskall og deretter hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med én gang. Del først deigen i 40 jevnstore emner. Klem emnene flate mellom hendene og legg på en god klatt vaniljekrem. Brett deigen rundt vaniljekremen og trill bollene forsiktig runde. Legg bollene med skjøten ned på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter. Avkjøl bollene til de er kalde.
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en passe tykk melisglasur. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og pynt med kakestrøssel.
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en passe tykk melisglasur. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og pynt med kakestrøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i fint revet appelsinskall og deretter hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med én gang. Del først deigen i 40 jevnstore emner. Klem emnene flate mellom hendene og legg på en god klatt vaniljekrem. Brett deigen rundt vaniljekremen og trill bollene forsiktig runde. Legg bollene med skjøten ned på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter. Avkjøl bollene til de er kalde.
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en passe tykk melisglasur. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og pynt med kakestrøssel.
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en passe tykk melisglasur. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og pynt med kakestrøssel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?