Her har du den ultimate påskekringlen, nemlig en kringle med både Kvikk Lunsj og appelsin. Har du en god grunndeig på søt gjærbakst, kan du lage boller og kringler som kan fylles med omtrent hva du vil. Denne kringlen er himmelsk god og smaker rett og slett påske!
Her har du den ultimate påskekringlen, nemlig en kringle med både Kvikk Lunsj og appelsin. Har du en god grunndeig på søt gjærbakst, kan du lage boller og kringler som kan fylles med omtrent hva du vil. Denne kringlen er himmelsk god og smaker rett og slett påske!
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. Blandingen skal være ca. 25-30 grader.
Ha melet i bakebollen og smuldre inn gjæren.
Tilsett sukker og kardemomme og bland alt godt sammen. Hell over væsken.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter, til deigen blir helt glatt og smidig.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La den heve til dobbelt størrelse.
Grovhakk to Kvikk lunsj-plater og riv skallet av to små appelsiner med et rivjern. Bruk kun det ytterste skallet og ikke noe av det hvite. Spar cirka 1/3 av appelsinskallet til topping etter kringlen er stekt.
Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker, hakket Kvikk lunsj og revet appelsinskall.
Rull deigen sammen som en rullekake.
Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.
Tvinn de to lengdene forsiktig sammen. Form det hele til en krans.
Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kledd med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte eller bakeduk, er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes. Pass på at skjøten er godt sammenklistret.
Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca. 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig.
Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
Pynt med melisglasur og appelsinskall.
Bon appetit!
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. Blandingen skal være ca. 25-30 grader.
Ha melet i bakebollen og smuldre inn gjæren.
Tilsett sukker og kardemomme og bland alt godt sammen. Hell over væsken.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter, til deigen blir helt glatt og smidig.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La den heve til dobbelt størrelse.
Grovhakk to Kvikk lunsj-plater og riv skallet av to små appelsiner med et rivjern. Bruk kun det ytterste skallet og ikke noe av det hvite. Spar cirka 1/3 av appelsinskallet til topping etter kringlen er stekt.
Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker, hakket Kvikk lunsj og revet appelsinskall.
Rull deigen sammen som en rullekake.
Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.
Tvinn de to lengdene forsiktig sammen. Form det hele til en krans.
Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kledd med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte eller bakeduk, er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes. Pass på at skjøten er godt sammenklistret.
Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca. 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig.
Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
Pynt med melisglasur og appelsinskall.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto