I motsetning til bestemors kringler, har disse sukker og kanel på utsiden. Da blir det som en knasende og søt omfavnelse. Pynt gjerne kringlene med tykke striper smeltet sjokolade. Oppskriften gir 16-18 små kringler.
I motsetning til bestemors kringler, har disse sukker og kanel på utsiden. Da blir det som en knasende og søt omfavnelse. Pynt gjerne kringlene med tykke striper smeltet sjokolade. Oppskriften gir 16-18 små kringler.
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i ca. 10 minutter til den er blank, smidig, lun og elastisk.
La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 16-18 like store emner. Rull hvert emne til en lang pølse og form pølsen til en kringle.
Legg kringlene over på stekebrett dekket med bakepapir.
Dekk med plastfolie og etterhev kringlene i ca. 35 minutter.
Pensle kringlene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter.
Bland sammen sukker og kanel.
Pensle de nystekte, lune kringlene med smeltet smør og dryss over sukkerblandingen. Du kan også dyppe kringlene i den.
For ekstra glede, kan du i tillegg pynte kringlene med tykke striper smeltet sjokolade eller melisglasur. Et dryss av grovhakkede valnøtter eller pekannøtter over der igjen, blir også veldig godt.
Bon appetit!
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i ca. 10 minutter til den er blank, smidig, lun og elastisk.
La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 16-18 like store emner. Rull hvert emne til en lang pølse og form pølsen til en kringle.
Legg kringlene over på stekebrett dekket med bakepapir.
Dekk med plastfolie og etterhev kringlene i ca. 35 minutter.
Pensle kringlene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter.
Bland sammen sukker og kanel.
Pensle de nystekte, lune kringlene med smeltet smør og dryss over sukkerblandingen. Du kan også dyppe kringlene i den.
For ekstra glede, kan du i tillegg pynte kringlene med tykke striper smeltet sjokolade eller melisglasur. Et dryss av grovhakkede valnøtter eller pekannøtter over der igjen, blir også veldig godt.