Kanelbrød med pistasj

2 h 30 min
Lagret av 164 brukere
Kanelbrød med pistasj
Lagret av 164 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Grunndeig

  • 5 dl melk, Lunken, omtrent 25 grader
  • 50 g fersk gjær
  • 1 stk egg, Eventuelt to små
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme, Malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts flaksalt
  • 160 g meierismør, Romtemperert
  • egg, Sammenvipset, til pensling

Fyll

  • 250 g meierismør
  • 250 g sukker, Eventuelt brunt sukker
  • 3 ss kanel
  • 0.5 ts muskat, Revet
  • 100 g pistasjnøtter, Malte eller finhakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Grunndeig

  • 5 dl melk, Lunken, omtrent 25 grader
  • 50 g fersk gjær
  • 1 stk egg, Eventuelt to små
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme, Malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts flaksalt
  • 160 g meierismør, Romtemperert
  • egg, Sammenvipset, til pensling

Fyll

  • 250 g meierismør
  • 250 g sukker, Eventuelt brunt sukker
  • 3 ss kanel
  • 0.5 ts muskat, Revet
  • 100 g pistasjnøtter, Malte eller finhakkede
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i ca. 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk.
La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Smør to brødformer godt med smør eller olje.
Rør sammen smør, sukker, kanel og muskat til fyllet.
Rull deigen til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm.
Smør fyllet jevnt utover leiven og dryss over pistasj. Rull leiven sammen som en rullekake.
Bruk en stor skarp kniv og splitt rullen i to på langs. Tvinn de to delene forsiktig sammen.
Del den tvistede leiven i to på midten og legg hver halvdel over i hver sin brødform.
Dekk formen med plastfolie og etterhev brødene i ca. 45 minutter.
Pensle brødene med egg og dryss over perlesukker og hakket pistasj.
Stek brødene midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, dekk med folie og stek i ytterligere 30 minutter.
La brødene stå 5 minutter i formene før de forsiktig løftes (vendes) over på en rist for avkjøling.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i ca. 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk.
La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Smør to brødformer godt med smør eller olje.
Rør sammen smør, sukker, kanel og muskat til fyllet.
Rull deigen til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm.
Smør fyllet jevnt utover leiven og dryss over pistasj. Rull leiven sammen som en rullekake.
Bruk en stor skarp kniv og splitt rullen i to på langs. Tvinn de to delene forsiktig sammen.
Del den tvistede leiven i to på midten og legg hver halvdel over i hver sin brødform.
Dekk formen med plastfolie og etterhev brødene i ca. 45 minutter.
Pensle brødene med egg og dryss over perlesukker og hakket pistasj.
Stek brødene midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, dekk med folie og stek i ytterligere 30 minutter.
La brødene stå 5 minutter i formene før de forsiktig løftes (vendes) over på en rist for avkjøling.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?