Dette er reale kanelboller som sitter klistret sammen, toppet med en frisk kremostglasur. Hemmeligheten bak disse lykkebollene er masse brunt sukker i fyllet. 1 porsjon gir omtrent 24 boller
Dette er reale kanelboller som sitter klistret sammen, toppet med en frisk kremostglasur. Hemmeligheten bak disse lykkebollene er masse brunt sukker i fyllet. 1 porsjon gir omtrent 24 boller
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i ca. 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca. 50 x 70 cm.
Bland sammen brunt sukker og kanel.
Pensle (eller smør) smøret jevnt utover leiven og dryss over sukkerblandingen.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i ca. 24 like store biter.
Legg snurrene over i en langpanne dekket med bakepapir (evt. kan du fordele bollene i to mindre former). Det skal være litt luft mellom bollene, men ikke mer enn at de «vokser» sammen under heving.
Dekk med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 45 minutter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de midt i ovnen ved 210 grader i ca. 20 minutter.
Rør sammen ost, melis og limesaft til en jevn og tyktflytende glasur. Smør glasuren over snurrene mens de fortsatt er varme.
Bon appetit!
Kanelboller
Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet.
Tilsett smøret litt etter litt. Øk hastigheten og kjør deigen i ca. 10 minutter til deigen er blank, smidig, lun og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca. 50 x 70 cm.
Bland sammen brunt sukker og kanel.
Pensle (eller smør) smøret jevnt utover leiven og dryss over sukkerblandingen.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i ca. 24 like store biter.
Legg snurrene over i en langpanne dekket med bakepapir (evt. kan du fordele bollene i to mindre former). Det skal være litt luft mellom bollene, men ikke mer enn at de «vokser» sammen under heving.
Dekk med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 45 minutter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de midt i ovnen ved 210 grader i ca. 20 minutter.
Rør sammen ost, melis og limesaft til en jevn og tyktflytende glasur. Smør glasuren over snurrene mens de fortsatt er varme.