Salte donuts med karamell er fantastisk godt, men så er også søtt og salt en uslåelig kombinasjon. Disse donutsene toppes med karamellsaus. Dryss gjerne over sprøstekte kakesmuler eller loffsmuler stekt i smør og sukker, hakkede nøtter eller valnøtter, pekannøtter eller krokan.
Salte donuts med karamell er fantastisk godt, men så er også søtt og salt en uslåelig kombinasjon. Disse donutsene toppes med karamellsaus. Dryss gjerne over sprøstekte kakesmuler eller loffsmuler stekt i smør og sukker, hakkede nøtter eller valnøtter, pekannøtter eller krokan.
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag karamellsaus: Smelt sukkeret til karamell i en liten, tykkbunnet kasserolle. Pass på temperaturen, karamellen skal bli pent gyllen og må ikke bli for mørk.
Rør inn varm fløte. Vær forsiktig så du ikke brenner deg. La sausen koke et par minutter, til den har blitt jevn og klumpfri. Rør inn smør og en liten klype flaksalt. Avkjøl.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. Trykk ut midten med en litt mindre utstikker. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden. La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Dypp donuten i karamellsausen eller smør sausen på. Den tykner når den har blitt avkjølt. Dryss over litt sprø smuler og en liten klype flaksalt.
Bon appetit!
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag karamellsaus: Smelt sukkeret til karamell i en liten, tykkbunnet kasserolle. Pass på temperaturen, karamellen skal bli pent gyllen og må ikke bli for mørk.
Rør inn varm fløte. Vær forsiktig så du ikke brenner deg. La sausen koke et par minutter, til den har blitt jevn og klumpfri. Rør inn smør og en liten klype flaksalt. Avkjøl.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. Trykk ut midten med en litt mindre utstikker. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden. La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Dypp donuten i karamellsausen eller smør sausen på. Den tykner når den har blitt avkjølt. Dryss over litt sprø smuler og en liten klype flaksalt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto