Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet: Bland fryste bringebær med syltesukker og en splittet vaniljestang i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp under omrøring og la syltetøyet koke i 2 minutter. Avkjøl.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp. Legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden.
La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir eller rull dem straks i sukker. Eller dryss dem til slutt med litt melis.
Fyll syltetøyet over i en sprøytepose med en spiss tyll. Stikk et hull i siden av bollen og sprøyt litt syltetøy inn i bollen.
Bon appetit!
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet: Bland fryste bringebær med syltesukker og en splittet vaniljestang i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp under omrøring og la syltetøyet koke i 2 minutter. Avkjøl.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp. Legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden.
La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir eller rull dem straks i sukker. Eller dryss dem til slutt med litt melis.
Fyll syltetøyet over i en sprøytepose med en spiss tyll. Stikk et hull i siden av bollen og sprøyt litt syltetøy inn i bollen.