Ovnsbakte donuts
Ovnsbakte donuts er stekt i ovn i stedet i olje.
Donuts er Amerikas svar på norske smultringer, og de finnes i massevis av forskjellige varianter både når det gjelder fyll, glasurer og strøssel. Siden denne varianten stekes i ovnen i stedet for i olje, blir kakene langt sunnere og mindre fettholdige. For å lage denne typen bakte donuts må du ha en form som heter «donut pan», som er beregnet på nettopp dette. Du får kjøpt en slik form i mange velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger bakeutstyr. Ovnsbakte donuts kan lages i alle slags smaker. Denne oppskriften gir myke donuts med nydelig kanelsmak. Oppskriften gir ca. 14 stk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ovnsbakte donuts er stekt i ovn i stedet i olje.
Donuts er Amerikas svar på norske smultringer, og de finnes i massevis av forskjellige varianter både når det gjelder fyll, glasurer og strøssel. Siden denne varianten stekes i ovnen i stedet for i olje, blir kakene langt sunnere og mindre fettholdige. For å lage denne typen bakte donuts må du ha en form som heter «donut pan», som er beregnet på nettopp dette. Du får kjøpt en slik form i mange velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger bakeutstyr. Ovnsbakte donuts kan lages i alle slags smaker. Denne oppskriften gir myke donuts med nydelig kanelsmak. Oppskriften gir ca. 14 stk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 4.5 dl hvetemel
- 3 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 stk egg
- 2.5 dl melk
- 40 g smør, smeltet
Pynt
- 125 g smør, smeltet
- 1 dl sukker
- 1 ss kanel
- 4.5 dl hvetemel
- 3 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 stk egg
- 2.5 dl melk
- 40 g smør, smeltet
Pynt
- 125 g smør, smeltet
- 1 dl sukker
- 1 ss kanel
