Enkel bolledeig til boller
Dette er en enkel, god bolledeig som kan bli boller, kanelsnurrer, kringle eller skoleboller.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin - hvis du ikke har tid og lyst til å stå og elte deigen i ti minutter.
Tips: Ta «vindustesten». Deigen er ferdigeltet når du kan ta en bit av den og strekke den utover til du nesten kan se gjennom den, men uten at den sprekker eller deler seg.
Dette er en enkel, god bolledeig som kan bli boller, kanelsnurrer, kringle eller skoleboller.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin - hvis du ikke har tid og lyst til å stå og elte deigen i ti minutter.
Tips: Ta «vindustesten». Deigen er ferdigeltet når du kan ta en bit av den og strekke den utover til du nesten kan se gjennom den, men uten at den sprekker eller deler seg.
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 25 g gjær
- 3 dl melk
- 75 g smør
- 2 ts kardemomme
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 25 g gjær
- 3 dl melk
- 75 g smør
- 2 ts kardemomme
- 1 klype salt
