Prinsessekake à la Mat på bordet
Det er matblogger-finalist Ina-Janine Johnsen som står bak Mat på bordet, og hun er veldig glad i gjærbakst. Spesielt den søte varianten. Hun mener kombinasjonen av gjærbakst, melisglasur og vaniljekrem er uslåelig, og alt dette får du i denne prinsessekaken. Du får også oppskrift på vaniljekrem, som blir ekstra godt hvis du lager det helt selv. Bruk en rund kakeform 22 cm.
Oppskrift: Ina-Janine Johnsen / Mat på bordet
Det er matblogger-finalist Ina-Janine Johnsen som står bak Mat på bordet, og hun er veldig glad i gjærbakst. Spesielt den søte varianten. Hun mener kombinasjonen av gjærbakst, melisglasur og vaniljekrem er uslåelig, og alt dette får du i denne prinsessekaken. Du får også oppskrift på vaniljekrem, som blir ekstra godt hvis du lager det helt selv. Bruk en rund kakeform 22 cm.
Oppskrift: Ina-Janine Johnsen / Mat på bordet
- 3.5 dl melk
- 600 g hvetemel
- 2 ts kardemomme
- 0.5 pakke tørrgjær
- 90 g sukker
- 150 g smør
- 2 ss rosiner, (kan sløyfes)
Vaniljekrem
- 100 g sukker
- 3 ss maizenna
- 4 stykker eggeplomme
- 5 dl melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
Glasur
- 50 g kremost, romtemperert
- 1 ss melk
- 100 - 150 g melis
- 3.5 dl melk
- 600 g hvetemel
- 2 ts kardemomme
- 0.5 pakke tørrgjær
- 90 g sukker
- 150 g smør
- 2 ss rosiner, (kan sløyfes)
Vaniljekrem
- 100 g sukker
- 3 ss maizenna
- 4 stykker eggeplomme
- 5 dl melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
Glasur
- 50 g kremost, romtemperert
- 1 ss melk
- 100 - 150 g melis
