Trines matbloggs flettekrans
Bak en saftig flettekrans fra Trines matblogg. Dette er en vanlig bolledeig som Trine fyller med sukker og kanel og tvinner til en flott hvetekrans. Hun tipser om at du også kan fylle kransen med sjokoladefyll, bringebærfyll eller sitron- og pistasjefyll. Dersom du ikke skal spise baksten samme dag, bør den fryses ned straks den er avkjølt. La den deretter tine helt i romtemperatur og varmes ved 150-175 grader varmluft i 5-10 minutter. Da smaker baksten som nybakte igjen!
Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg.
Bak en saftig flettekrans fra Trines matblogg. Dette er en vanlig bolledeig som Trine fyller med sukker og kanel og tvinner til en flott hvetekrans. Hun tipser om at du også kan fylle kransen med sjokoladefyll, bringebærfyll eller sitron- og pistasjefyll. Dersom du ikke skal spise baksten samme dag, bør den fryses ned straks den er avkjølt. La den deretter tine helt i romtemperatur og varmes ved 150-175 grader varmluft i 5-10 minutter. Da smaker baksten som nybakte igjen!
Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg.
Ingredienser
- 650 g hvetemel
- 3.5 dl melk, ca. 25 grader
- 15 g gjær, fersk
- 1 ts kardemomme
- 1 stk egg
- 100 g smør, i terninger
Fyll
- 100 g smør, mykt
- 4 ss sukker
- 2 ss kanel
Til pensling
- 1 stk egg
Topping
- perlesukker
Slik gjør du:
- 650 g hvetemel
- 3.5 dl melk, ca. 25 grader
- 15 g gjær, fersk
- 1 ts kardemomme
- 1 stk egg
- 100 g smør, i terninger
Fyll
- 100 g smør, mykt
- 4 ss sukker
- 2 ss kanel
Til pensling
- 1 stk egg
Topping
- perlesukker
