Trines matbloggs flettekrans

3 h 30 min
Lagret av 149 brukere
Trines matbloggs flettekrans
Lagret av 149 brukere

Ingredienser

1
stk
  • 650 g hvetemel
  • 3.5 dl melk, ca. 25 grader
  • 15 g gjær, fersk
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 100 g smør, i terninger

Fyll

  • 100 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Til pensling

  • 1 stk egg

Topping

  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g hvetemel
  • 3.5 dl melk, ca. 25 grader
  • 15 g gjær, fersk
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 100 g smør, i terninger

Fyll

  • 100 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Til pensling

  • 1 stk egg

Topping

  • perlesukker
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene.
Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen i ca. 10 minutter på lav hastighet. Tilsett eventuelt mer melk underveis dersom deigen virker kompakt. Ha i litt mer mel om den virker løs.
Tilsett smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen, og alt smøret er eltet godt inn i deigen. Dette tar ytterligere ca. 10 minutter.
Kle bakebollen med plast eller ha på lokk. Sett bakebollen på et trekkfritt sted, og la deigen heve til omtrent dobbel størrelse. Det tar mellom 1 og 2 timer. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Ha deigen på et melet bakebord og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 80 cm bred.
Bre det myke smøret utover leiven og strø sukker og kanel over. Rull leiven sammen på samme måte som du lager skillingsboller (fra langsiden), og legg den med skjøten ned på det melete bakebordet.
Skjær rullen i to på langs, men la det være igjen noen centimeter i den ene enden.
Flett sammen de to lengdene ved å legge den ene over den andre, med snittflatene opp, slik at du får samme mønster som på bildet over.
Løft fletten forsiktig over på bakepapirkledd bakebrett og form den til en krans. Press sammen skjøtene.
La kransen etterheve under et klede i ca. 45 minutter. Pensle kransen med sammenvispet egg og strø eventuelt over litt perlesukker.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 20-25 minutter, til kransen er gjennomstekt og gyllen. Du kan sjekke om bakverket er gjennomstekt ved å banke lett på undersiden. Dersom du hører en hul lyd, er det ferdigstekt.
Du kan eventuelt droppe perlesukkeret og heller dryppe melisglasur over baksten når den er avkjølt. Det er innmari godt det også!
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene.
Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen i ca. 10 minutter på lav hastighet. Tilsett eventuelt mer melk underveis dersom deigen virker kompakt. Ha i litt mer mel om den virker løs.
Tilsett smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen, og alt smøret er eltet godt inn i deigen. Dette tar ytterligere ca. 10 minutter.
Kle bakebollen med plast eller ha på lokk. Sett bakebollen på et trekkfritt sted, og la deigen heve til omtrent dobbel størrelse. Det tar mellom 1 og 2 timer. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Ha deigen på et melet bakebord og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 80 cm bred.
Bre det myke smøret utover leiven og strø sukker og kanel over. Rull leiven sammen på samme måte som du lager skillingsboller (fra langsiden), og legg den med skjøten ned på det melete bakebordet.
Skjær rullen i to på langs, men la det være igjen noen centimeter i den ene enden.
Flett sammen de to lengdene ved å legge den ene over den andre, med snittflatene opp, slik at du får samme mønster som på bildet over.
Løft fletten forsiktig over på bakepapirkledd bakebrett og form den til en krans. Press sammen skjøtene.
La kransen etterheve under et klede i ca. 45 minutter. Pensle kransen med sammenvispet egg og strø eventuelt over litt perlesukker.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 20-25 minutter, til kransen er gjennomstekt og gyllen. Du kan sjekke om bakverket er gjennomstekt ved å banke lett på undersiden. Dersom du hører en hul lyd, er det ferdigstekt.
Du kan eventuelt droppe perlesukkeret og heller dryppe melisglasur over baksten når den er avkjølt. Det er innmari godt det også!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?